Karadeniz'de Dalgalar Korkuttu Açiklamasi Iskeleye Giris Kisitlandi

Ordu’da aksam saatlerinde denizde olusan dev dalgalar korkuttu, iskeleye giris tedbir amaciyla kisitlandi.

Karadeniz'de Dalgalar Korkuttu Açiklamasi Iskeleye Giris Kisitlandi
Ordu sahilinde denizdeki rüzgarin etkisiyle dev dalgalar olustu. Altinordu ilçesi sahil seridinde dalgalarin boyunun 3 metreye ulastigi görülürken, Rihtim mevkisinde bulunan iskeleye giris, muhtemel bir yaralanmanin önüne geçmek için Ordu Büyüksehir Belediyesi zabita ekipleri tarafindan bariyerler ile kisitlandi. Deniz havasi almak ve dolasmak için iskeleye gelen vatandaslar bu kadar siddetli dalgalari yillar sonra ilk kez gördüklerini söylediler.

Erdem Kahya isimli vatandas yillardir dalgalari bu kadar hirçin görmedigini belirterek, “Denizi bu halde görmeyeli çok zaman oldu. Biz olta balikçiligi yapiyoruz ve denizin bu halde olmasi bizler için çok iyi degil ama doga bu sekilde. Kolluk kuvvetleri de burayi insanlarin emniyeti için kapattilar ve biz de dalgalari izliyoruz. Neredeyse 4 yildan bu yana böyle dalgalar görmedik, ilerleyen günlerde daha da artacak” dedi.

Emirhan Vayni isimli ögrenci dolasmak için iskeleye geldiklerini ifade ederek, “Sürekli olarak geldigimiz bir yer. Bugün geldik ama durum bu sekilde, kapatilmis. Ben ilk defa bu kadar dalga görüyorum” seklinde konustu.

Oguz Karaman ise Gülyali ilçesinden dolasmak için rihtim mevkisine geldiklerini, dalgalari bu kadar hirçin bir sekilde ilk kez gördüklerini ifade ederek, alinan tedbirlerin yerinde bir karar oldugunu aktardi.
Kaynak: İHA