Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun'dan The National News'e Sert Yanit

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, The National News gazetesinin Türkiye’nin dis ve milli güvenlik politikasi ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a yönelik haksiz ve gerçek disi ifadeler içeren köse yazisini elestiren bir mektup kaleme aldi. Altun’un mektubu bugün The National News’te yayimlandi.

Mektubunda Rashida Dergham’in "Dünyanin geri kalani Erdogan’in yeniden seçilme çabasina nasil bakiyor?" baslikli yazisinda Türkiye’de yapilacak seçimlerin "yalnizca yerel öneme degil, jeopolitik etkilere sahip olacagini" hakli olarak ifade ettigini belirten Altun, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in "bölgesel ve küresel jeopolitik arenada" önemli bir aktör oldugunun da dogru oldugunu dile getirdi.

Öte yandan, yazarin Türk dis ve milli güvenlik politikalarini iç siyasete baglamasina katilmadigini ifade eden Altun, esasen Cumhurbaskani Erdogan’in baslica politika kararlarinin belirsizligin giderek arttigi dünyada Türk vatandaslarini ve çikarlarini koruma azmini yansittigini vurguladi. Altun, mektubunda sunlari kaydetti:

"Ülkemizin Suriye krizine nasil tepki verdigi akillara gelecektir. Dünyanin en çok Suriyeli siginmaci agirlayan ülkesi olan Türkiye, DEAS’in yani sira dünyanin terör örgütü olarak tanidigi PKK ve bu örgütün Suriye kolu olan YPG’ye karsi yürütülen terörle mücadele operasyonlarinda aktif bir rol üstlenmistir. Bu bölgede ’istikrarlastirici’ bir rol oynama konusunda kararliligimizi sürdürüyoruz. Türkiye’nin Suriye kaynakli terör tehditlerine cevabini iç siyasete baglama çabalari ise Suriye’nin kuzeyinde yuvalanan silahli gruplarin hem Türk vatandaslarina hem de milyonlarca Suriyelinin sigindigi güvenli bölgelere yönelik sayisiz saldirisini göz ardi etmektedir."

"Cumhurbaskani Erdogan, bölgede baris ve istikrara hizmet etmistir"

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savasini engellemek ve durdurmak için yapici ve gerçekçi bir yaklasim benimsedigini vurgulayan Altun, "Savas gemilerinin Karadeniz’e girisini engellemekle birlikte Cumhurbaskani Erdogan, Zelenski ve Putin’le olan kisisel iliskisinden istifade ederek bölgede baris ve istikrara hizmet etmistir. Cumhurbaskanimizin çabalari neticesinde Türkiye, Rus ve Ukraynali yetkililer ve hatta disisleri bakanlari arasinda toplantilara ev sahipligi yapmis ve küresel gida krizini engelleyen gida koridorunun açilmasini saglamistir. Ilaveten Cumhurbaskani Erdogan’in yönetimi, esir takasinin yapilmasinda anahtar rol oynamistir. Son olarak ülkemiz, Amerikan ve Rus istihbarat baskanlarinin bulusmasina ev sahipligi yapmis; böylece Karadeniz’deki nükleer tehdit kontrol altina alinmistir.

Ayrica Cumhurbaskani Erdogan’in ’NATO’nun basini agrittigi’ ifadesi de haksiz ve gerçek disi bir yorumdur.

Ittifak’a 1952 senesinde katilan Türkiye, örgütün en güçlü üyeleri arasindadir. NATO’nun ikinci büyük ordusunu komuta etmekle birlikte Afganistan ve Kosova gibi yerlerde icra edilen operasyonlara aktif katki sunmustur" ifadelerine yer verdi.

"Türkiye’nin gelecegini vatandaslari belirleyecektir"

Isveç ve Finlandiya’nin üyelik basvurulari konusunda da Türkiye’nin NATO’nun açik kapi politikasina desteginin sürdügünü ifade ettigini hatirlatan Altun, ancak bu ülkelerin Ittifak’in degerlerine zarar vermesinden endise duydugu bazi politikalarini gözden geçirmesini istedigini belirtti.

Altun, Türkiye’nin dis ve milli güvenlik politikalarinin Türk milletinin çikarlarini yansittiginin altini çizerek, "Cumhurbaskani Erdogan’in liderliginde küresel bir aktör haline gelen ülkemiz, emrivakileri ve uluslararasi hukuk ihlallerini kabul etmeksizin yapici ve istikrarlastirici adimlar atmayi sürdürecektir. Yabanci devletlerin ne düsündügünden bagimsiz olarak ülkemizin gelecegini ancak seçimlerde oy kullanacak Türk vatandaslari belirleyecektir" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA