Istanbul Merkezli 4 Ilde Bylock Operasyonu Açiklamasi 16 Gözalti

FETÖ’nün sifreli mesajlasma programi ByLock’u kullandiklari iddiasiyla haklarinda gözalti karari verilen 18 kisiden 16’si Istanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla yakalandi.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen FETÖ/PDY sorusturmalari çerçevesinde, çesitli meslek gruplarinda faaliyet yürüten ve örgütün sifreli mesajlasma programi ByLock’u kullandigi tespit edilen 18 süpheli hakkina gözalti karari verildi.

Örgüte yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde harekete geçen Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, 18 FETÖ/PDY mensubunun yakalanmasi için bu sabah Istanbul, Adiyaman, Eskisehir ve Kahramanmaras’ta es zamanli operasyon gerçeklestirdi. Baskinlarda, aralarinda halen kamuda aktif olan 1 hemsire ve 1 ögretmen ile 1 ihraç polis memuru, 1 ihraç Merkez Bankasi çalisaninin da oldugu 16 süphelinin yakalandigi bildirildi.

Gözaltina alinan süpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, çok sayida örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konuldu.

Yakalanan örgüt üyeleri hakkinda yapilan çalismalarda, sahislarin FETÖ/PDY mensuplari tarafindan kullanilan gizli haberlesme programi Bylock kullanicisi olduklari, haklarinda örgüte müzahir olduklarina yönelik itirafçi ifadeleri bulundugu ve FETÖ’nün mali yapisini sekillendiren Bankasya’ya yüklü miktarda para aktardiklari tespit edildi.

Yakalanan zanlilarin emniyetteki islemlerine baslanirken, firari durumda olan 2 FETÖ/PDY mensubunun yakalanmasi için operasyonlarin sürdügü belirtildi.
Kaynak: İHA