Komandolarin, Aileleriyle Kavusma Ani Duygulandirdi

Isparta’da Terörizmle Mücadele Egitim ve Tatbikat Merkezi Komutanligi’nin 51’inci Dönem Komando Sözlesmeli Er Kursu’nu tamamlayan askerlerin aileleriyle kavusmasinda duygusal anlar yasandi.

Komandolarin, Aileleriyle Kavusma Ani Duygulandirdi
Isparta’da Terörizmle Mücadele Egitim ve Tatbikat Merkezi Komutanligi’nin 51’inci Dönem Komando Sözlesmeli Er Kurs Kapanis Töreni, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Terörizmle Mücadele Egitim ve Tatbikat Merkez Komutanligi’nda bin 503 asker 18 haftalik temel komando egitimini tamamladi. Mezun olan bin 503 sözlesmeli er Türkiye’nin çesitli bölgelerindeki piyade komando birliklerinde görev alacagi bildirildi.

Tören geçisinin tamamlanmasinin ardindan ailelerin çocuklari ile hasret gidermek için alana kostu. Yaklasik 4 aydir evlatlarini görmeyen ailelerin kavusmalari sirasinda duygusal anlar yasandi. Evlatlarina sarilan bazi anneler sevinç gözyaslarina boguldu. Hasret gideren aileler bol bol hatira fotograf çektirdi.

"Gözyaslarini tutamadilar"

Oglunun hem elini öpen hem de gözyaslarini tutamayan anne Dönsün Yalçin, sevinç gözyaslari döktügünü ve çok mutlu oldugunu söyledi.



Annesine sarilan sözlesmeli er Sefa Yalçin, “ Hem ailemle hem kendimle gurur duyuyorum. 4,5 aydir ailemi görmüyorum. Insallah hayirlisi olur bizim için çok mutluyum” dedi.

Kardesine sarilip aglayan abla Merve Yalçin, “Allah hepsinin bahtini açik etsin hepsi güzel yerlere gelsin. Allah onlari korusun, ayaklarina tas degmesin çok güzel bir meslek. Çok özledim ve mutluyum bütün duygulari yasiyorum” diye konustu.



"Ikiz ogullari asker"

Ikiz oglunun ikisinin de sözlesmeli er oldugunu dile getiren Fatma Uygun, “Sadece çok gururluyum. Iki oglumla da gurur duyuyorum. Tüm askerlerimizi seviyorum. Allah yollarini açik etsin” dedi.

Ailesiyle hasret gideren sözlesmeli er Abdurrahman Uygun, “4 ay 20 gün egitimi bitirdim. 10 günlük izinin var. Izin dönüsü Kuzey Irak görev yerim. Bugün anlatilmaz yasanir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA