Iran'daki Saldirida 19 Kisi Öldü

Iran’in Sistan-Belucistan eyaletinin Zahidan kentinde bir karakola düzenlenen silahli saldiri sonrasi baslayan çatismalarda aralarinda Devrim Muhafizlari istihbarat komutani Albay Ali Musevi’nin de bulundugu 19 kisinin hayatini kaybettigi açiklandi.

Iran'daki Saldirida 19 Kisi Öldü
Iran devlet televizyonu, ülkenin güneydogusunda bulunan Sistan-Beluçistan eyaletine bagli Zahidan kentinde cuma namazi sonrasi kentte bulunan karakola düzenlenen saldirinin ardindan Iran güvenlik güçleri ile yasanan silahli çatismada su ana kadar 19 kisinin hayatini kaybettigini bildirdi. Iran devlet televizyonunun terör saldirisi olarak verdigi haberde, Devrim Muhafizlari Ordusu’nun Sistan-Beluçistan eyaleti istihbarat komutani Albay Musevi’nin de hayatini kaybedenler arasinda oldugu açiklandi.

Zahidan’da bir güvenlik görevlisi tarafindan 15 yasindaki bir kiza cinsel istismarda bulunulduguna iliskin iddialar nedeniyle cuma namazi sonrasi güvenlik güçlerine ait bir karakola saldiri düzenlenmis, Iran güvenlik güçleri ile silahli gruplar arasinda yasanan çatismada, bazi devlet bankalari, kamu binalari ve güvenlik güçlerine ait araçlar atese verilmisti.
Kaynak: İHA