KMÜ'de Bin 500 Fidan Toprakla Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlügü tarafindan ‘Saglik Sehitleri Parki’nda agaç dikim programi düzenlendi.

KMÜ'de Bin 500 Fidan Toprakla Bulustu
Üniversite camii etrafinda yer alan ‘Saglik Sehitleri Parki’nda gerçeklestirilen programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Dursun Odabas ve Prof. Dr. Murat Ertekin, üniversitenin akademik ve idari personeli ile ögrenciler katildi.

Yunus Emre Yerleskesinin yesillendirme çalismalari çerçevesinde üniversite camii etrafinda 14 farkli parselde ayva, kiraz, erik, dut, seftali, elma, kayisi gibi pek çok meyve agacinin yani sira gül ve leylak fidanlari toprakla bulustu.

“Saglik sehitlerimizi rahmetle aniyoruz”

Fidan dikiminde konusan Rektör Namik Ak, "Özellikle geçtigimiz yillarda ülkemizde ve dünyada yasanan ve halen etkilerini devam ettiren Kovid-19 salgininda saglik çalisanlarinin da ne derece önemli sorumluluklar aldigina hep birlikte taniklik ettik. Bu süreçte saglik çalisanlarimiz fedakârliklari ve özverileri canla basla çalistilar. Bu ugurda sehit olan saglik çalisanlarimizin anisini üniversitemiz bünyesinde yasatmak istedik ve bu alani ’Saglik Sehitleri Parki’ olarak düzenledik. Bugün de sizlerle bin 500 agacimizi toprakla bulusturduk. Bu vesileyle hayatlarini kaybeden saglik çalisanlarimizi bir kez daha rahmetle aniyor, halen görevi basindaki özverili, fedakar, gayretli, insani önceleyen (insancil) saglik çalisanlarimiza ise çok mühim, hayati görevlerinde kolayliklar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA