Sakarya'nin 'Mavi Yollarina' Büyüksehir Dokunusu

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, ’Dünya Bisiklet Sehri’ unvaniyla Türkiye’de ilk olan Sakarya’ya yakisir bir bisiklet yolu agi hazirliyor.

Sakarya'nin 'Mavi Yollarina' Büyüksehir Dokunusu
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, bisiklet alaninda çalismaya, sartlari daha iyiye tasimaya devam ediyor. Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi’ne (YOL-BAK) bagli Trafik Sube Müdürlügü ekipleri sehrin genelinde yenileme ve onarim çalismasi, bunun yaninda yeni yollarin hazirligini sürdürüyor. Adapazari Karaman Mahallesi’nde bisiklet kullanan vatandaslarin en kullanisli ve güzel bisiklet agini kullanmalarini saglamak için genis çapli bir yenileme faaliyetine basladi.

Mahalle içinde, bölgenin çesitli noktalarini kapsayan 500 metre gidis ve 500 metre gelis olmak üzere toplamda 1 kilometrelik bisiklet yolu agi sil bastan yenilendi. Bisiklet sehirlerinin olmazsa olmazi ’mavi yollar’ yeniden renklendirildi ve yol hizalarina delinatörle yeni dubalar çakildi. Yenikent Bölgesi’nde bisiklet kullanimini yayginlastirmak ve bisiklet kullanan vatandaslarin güvenligini en iyi sekilde saglamak için yeni bisiklet güzergahlari için çalisma yapiliyor. Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, "Sakarya’miz genelinde bisiklet kullanimini yayginlastirmak ve Bisiklet Dostu Sehir unvanina yakisi hizmetler vermek için 7/24 mesaideyiz. Büyüksehir’imizin ’500 kilometrelik bisiklet agi’ hedefi dogrultusunda yeni bisiklet yollarinin yapimi ve mevcut güzergahlarin yenilenmesi için sahadayiz. Yenikent bölgemize yenilenen bisiklet yollari ve geçis alanlari hayirli olsun" denildi.
Kaynak: İHA