Evden Çikartilan Kiraci, Ev Sahibinin Avukatini Biçaklamaya Çalisti

Antalya’da evden çikartilan kiraci, ev sahibinin avukatina bez sarili ekmek biçagiyla saldirdi. Biçagi ters tutan süpheli elinden yaralanirken, avukat olayi hafif siyriklarla atlatti. Gözaltina alinan süphelinin 30’un üzerinde suç kaydi oldugu ögrenildi. Öte yandan saldiri ani güvenlik kameralarina yansidi.

Evden Çikartilan Kiraci, Ev Sahibinin Avukatini Biçaklamaya Çalisti
Olay, dün aksam saatlerinde Muratpasa ilçesine bagli Bayindir Mahallesi Pinar Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, müvekkiline ait bir apartman için yapilan ihbara giden Antalya Barosuna kayitli Avukat Mesut Oguz, burada polis ve zabita ekipleriyle görüstü. Ihbari asilsiz oldugu anlasilmasi üzerine binadan çikmaya hazirlanan Oguz, 3 ay önce müvekkilinin evinden çikarttigi kiraci Murat A. ile karsilasti. Ikili arasinda çikan tartisma kavgaya dönüsünce Murat A., yaninda getirdigi ekmek biçagiyla Oguz’a saldirmaya çalisti. Biçagi ters tutan Murat A. elinden yaralanirken, Avukat Oguz da olayi siyriklarla atlatti.

Süpheli, polis ekiplerince etkisiz hale getirilerek gözaltina alindi. Murat A., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“500 bin lira getirmezsen oglun ya da anneni öldürecegim” iddiasi

Olay sonrasi Antalya Barosunda açiklama yapan Avukat Mesut Oguz, sahsin daha önce müvekkilinin kiracisi oldugunu ve evden çikarildiktan sonra Murat A.’dan sürekli tehdit mesajlari aldigini ileri sürdü. Oguz, “Benim müvekkilimin kiracisiydi. Evde birtakim hukuk disi eylemlerde bulundugunu ögrendik. Daha sonra bu kisiyi yasal yollarla tahliye ettik. Ardindan sürekli beni ölümle tehdit etmeye baslamisti. Suç duyurusunda bulundum. Bu sahsin hakkinda 3 yakalama karari var, 30’a yakin suç dosyasi var. Eylül ayi içerisinde beni ‘Soyunu kurutacagim’ diye tehdit etti. Son olarak ’Saat 12’ye kadar para getireceksin, aksi takdirde 500 bin lira getireceksin, aksi takdirde oglun ya da anneni öldürecegim’ mesajlari atti” dedi.



"3-4 sefer karnima biçakla vurdu"

Oguz, son olarak yine Murat A.’nin asilsiz ihbarda bulunup kendisinin olay yerine gelmesini sagladigini ileri sürerek, “Onun ruhsatiyla isletme islettigimi iddia ederek polislere suç duyurusunda bulundu. Polisler, dün müvekkilime ait apartmanda arastirma yapiyor ve bu sirada ben çagriliyorum. Asilsiz oldugu ögrenildi ve yanimda iki sivil ve bir resmi polis vardi. Bu sahis o sirada yanimiza gelerek elinde sakladigi yaklasik 30 santimlik ekmek biçagiyla içeri girdi ve bana saldirmakti niyeti. Sivil polisi görünce beni ‘Mesut Bey yanima gelir misin?’ diye çagirdi. Gelmeyecegimi söyleyince hakaret ve küfürler etmeye basladi.

Eylemi yapamayinca bagirmaya basladi.

Aramizda tartisma ve kavga çikti. Elindeki biçakla beni biçaklayacagini düsündügüm için boynundan tuttum. Ikimiz yere düstük ve 3-4 sefer biçakla karin bölgeme vurdu ama Allah korudu ki biçagi ters tarafiyla tutmus. Olayi küçük siyriklarla atlattim” diye konustu.

Antalya Baro Baskani Hüseyin Geçirmez, “Görüntüleri izledim ve gördügüm kadariyla saplamaya çalisiyor ve saplayabilse en iyi ihtimalle agir bir yaralama gerçeklesecekti” dedi.

Geçirmez, Antalya Barosu olarak Avukat Mesut Oguz’un yaninda olduklarini ve sonuna kadar süreci takip edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA