Ardahan Valiliginden Deprem Açiklamasi

Ardahan Valiligi, Göle ilçesinde yasanan 5.0 büyüklügündeki depremde herhangi bir can kaybi yasanmadigini, 1 vatandasin hafif sekilde yaralandigini, hasar tespit çalismalarinin baslatildigini bildirdi.

Ardahan Valiliginden yapilan açiklamada, “Ilimize bagli Göle ilçemizde bugün Saat 17.08 itibariyle merkez üssü Balçesme köyünde 5.0 büyüklügünde deprem meydana gelmis olup, ilk belirlemelere göre ilçeye bagli Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yagmuroglu, Balçesme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca, Toptas köyleri depremden etkilenmistir. Depremin ardindan AFAD, jandarma, UMKE, saglik ve ilgili tüm birimlerimiz ivedilikle deprem bölgesine yönlendirilmistir” denildi.

Depremde herhangi bir can kaybi yasanmadigi ve bir vatandasin hafif seklide yaralandigi belirtilen açiklamada, "Hasar tespit çalismalari baslatilmakla birlikte, depremden etkilenen köylerimizde ahsap kargir evlerin bir kisminda duvar ve siva çatlaklari ile bazi kargir binalarda kismi yikilmalar ve yine bu köylerimizde ahirlarin bir kisminda yikilma ve hasar görme söz konusu olup, Çullu köyü camisinin minaresi yikilmis, camide agir hasar meydana gelmistir. Ilk tespitlerimize göre Çullu köyünde de 4 adet buzagi telef olmustur” ifadeleri kullanildi.

Depremin ardindan yapilan çalismalarin da aktarildigi açiklamada, “Depremden etkilenen vatandaslarimizin barinma ve beslenme ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda ilgili tüm kurum ve kuruluslarimiz ile kamu görevlilerimiz deprem bölgesinde görev basinda olup, hasar tespit çalismalarimizla birlikte vatandaslarimizin yasamini kolaylastirma ve ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik çalismalar devam ettirilecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA