Alanya Belediyesi'nden, Görme Engellilere Binicilik Egitimi

Alanya Belediyesince, görme engelli bireylere, Alanya Atli Kulübü ortakliginda binicilik egitimi verildi.

Alanya Belediyesi'nden, Görme Engellilere Binicilik Egitimi
Alanya Belediyesi tarafindan engelli birey ve yakinlarina yönelik yapilan etkinlikler devam ediyor. Bu çerçevede Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafindan görme engellilere, at binme faaliyeti düzenlendi.

Alanya Atli Kulübü is birligi ile gerçeklesen binicilik egitimi sirasinda duygusal anlar yasandi. Görme engelliler atlarla ilk temaslarinda çok farkli duygular hissettiklerini, daha önce hiç böyle bir deneyim yasamadiklarini ve atlarin vermis oldugu titresimlerden çok etkilendiklerini belirtti.

Aileler engelleri ortadan kaldiran ve her konuda kendilerine olanak saglayan Alanya Belediyesinin bu çalismayla da kendi yasamlarinda bir ilke imza attigini söyledi.

Çalismaya Sosyal Yardim Isleri Müdürü Hüseyin Dogan ile Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde görevli olan fizyoterapist ve psikolog eslik etti.

At biniciligini periyodlar halinde devam ettireceklerini ifade eden Hüseyin Dogan, talep eden engelli vatandaslarin Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’ne müracaat etmelerini gerektigini bildirdi.
Kaynak: İHA