Motosikletlerle Köy Okuluna Bin 222 Kitap Bagisladi

222 Eskisehir Motosiklet Dernegi tarafindan baslatilan çalismalar sonucu toplanan kitaplar, dernek üyelerinin motosikletleri ile olusturdugu konvoyla Inönü ilçesine götürülüp Oklubali mahallesinde bulunan Oklubali Sabri Kahvecioglu Ortaokulu’na götürülerek bagislandi.

Motosikletlerle Köy Okuluna Bin 222 Kitap Bagisladi
Milli Egitim Bakanligi’nin baslattigi ‘Kütüphanesiz Okul Kalasin’ projesi çerçevesinde 222 Eskisehir Motosiklet Dernegi de destek verdi. Toplanan bin 22 kitap, Inönü ilçesi Oklubali mahallesinde bulunan Oklubali Sabri Kahvecioglu Ortaokulu’na bin 222 kitap bagislandi. Türkiye genelindeki motosikletlilerin topladigi kitaplari teslim etmek için yaklasik 27 kilometrelik yol motosiklet korteji esliginde çocuklara ulastirildi. Kitap teslimi öncesi okulda çocuklarla bulusan dernek üyeleri yanlarinda getirdikleri dev Türk bayragini çocuklarla birlikte açarak Istiklal Marsi’ni okudular. Marsin ardindan çocuklari ögretmenleri esliginde kütüphanede yeni kitaplarina kavustu. Çok mutlu olan çocuklarla dernek üyeleri hatira fotografi çekindi.

“Onlarin mutlulugu mutlulugumuzdur”

Bagis hakkinda konusan 222 Eskisehir Motosiklet Dernegi Baskani Gürkan Güler, “Milli Egitim Bakanligi’nin düzenlemis oldugu ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ projesine biz de motosikletçi abiler ve ablalar olarak destek vermek istedik. Bu destek verdigimiz ikinci okul. Oklubali Sabri Kahvecioglu Ortaokulu’na bin 222 kitap desteginde bulunduk. Sadece Eskisehir degil Türkiye genelinden motosikletli kardeslerimiz kitap desteginde bulundular. Kimi 500 kimi 5 kitap yolladi. Kaç kisi oldugumuz net bir rakamla açiklayamam ama büyük bir ailemiz var onu biliyorum. Amacimiz gelecegimiz garanti altina almaktir. Bunu da en iyi temsil edecek olan çocuklarimiz için bu destegi yapiyoruz. Onlarin mutlulugu mutlulugumuzdur. Nasil bir çiçek günese ihtiyaç duyuyorsa çocuklarimizda bilgiye okumaya ihtiyaç duyuyorlar. Onlar ne kadar okuyup bilgi sahibi olurlarsa o kadar gelecegimiz güvence altinda. Tarifsiz bir mutluluk yasiyoruz suanda” dedi.

Kaynak: İHA