Filipinleri Vuran Noru Tayfunu'nda 5 Kurtarma Görevlisi Öldü
Filipinler’de etkili olan Noru Tayfunu’nda kurtarma çalismalarina katilan 5 görevlinin hayatini kaybettigi belirtildi.

Kurtarma görevlilerinin bogularak hayatini kaybettigini ifade eden Fernando, "Onlar felakette vatandaslarimizin hayatini kurtarmaya çalisan kahramanlardi. Bu gerçekten çok üzücü” dedi.
Tayfundan en çok etkilenen bölgelerden San Miguel’de yasayanlar su basan evlerinin çatilarina çikti. Tayfunun etkili oldugu bölgelerde 74 binden fazla kisi güvenli bölgelere tahliye edildi. Quezon eyaletinde, balikçilik faaliyetleri durdurulurken, Luzon’da resmi kurumlar kapatildi, egitime geçici olarak ara verildi.
Tayfunun etkili oldugu bölgelerde, uçak ve feribot seferleri iptal edildi.
Filipinler Devlet Baskani Ferdinand Marcos Jr., hava yoluyla sel bölgelerine yardim malzemesi ve gerekli bölgelere temizlik malzemeleri ulastirilmasi talimatini verdi.
Tayfunun aksam saatlerinde Filipinler’de etkisini azaltarak, ayrilmasi bekleniyor.
