Gezi Teknelerine Yönelik 'Genel Ses Ve Asayis Denetimi' Yapildi

Istanbul Emniyet Müdürlügü gezi ve eglence teknelerine yönelik "Genel asayis ve ses denetimi" yapti. Denetimde kurallara uymayan yüzer isletmelere idari para cezasi uygulandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Deniz Liman Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan saat 20.00 - 24.00 saatleri arasinda bogaz hattinda bulunan gezi ve eglence teknelerine yönelik "Genel asayis ve ses denetimi" gerçeklestirildi.

Denetimde gemilerin belgeleri, yolcu kapasitesi, müzik ses oraninin yüksekliginin yanisira vatandaslarin Genel Bilgi Taramasi (GBT) bakildi.

Öte yandan polis ekipleri tekne içerisinde sigara ve nargile içilmemesi yönünde isletme sahiplerini uyardi. Ekipler, kurallara uymayanlara idari para cezasi uyguladi.

Ayrica gemilerin mutfak kismi ve alt bölümleri de polis ekipleri tarafindan kontrol edildi.

Yapilan denetimlerde, kapali alanlarda sigara içilmesine müsaade eden 2 yüzer tesis isletmesine ayrica sigara içen 3 yabanci uyruklu sahsa idari para cezasi uygulandi. Kapali alanlarda bulundurulmasi ve sunulmasi yasak olan nargile içilmesine müsaade eden 1 yüzer tesis isletmesine idari para cezasi uygulanirken, 2 yüzer tesis isletmesine de toplamda 3 sigortasiz yabanci isçi çalistirmaktan dolayi para cezasi uygulandi.

Denetimler esnasinda aranan sahislara karsi GBT UYAP sorgusu yapilan (60 sahis) herhangi bir olumsuzluga rastlanilmadi.
Kaynak: İHA