Sarikamis'ta Egitim Ve Ögretime Büyük Destek

65. Dönem Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Sarikamis’ta yapimi ve onarimi devam eden okullari ziyaret etti.

Sarikamis'ta Egitim Ve Ögretime Büyük Destek
Arslan ilk olarak Sarikamis Sehit Ilhan Yildiz Anadolu Lisesini ziyaret etti. Insaat alanini ziyaret eden Arslan, daha sonra yapimi devam eden 24 derslik Sarikamis Imam Hatip Lisesi ve Pansiyon ile 8 derslik Imam Hatip Ortaokulu insaat alaninda incelemede bulundu.

Sarikamis’ta egitim ve ögretimi için önemli olan yapimi devam eden yeni okul, pansiyon ve mevcut okullarin onarim ve güçlendirme çalismalari için sadece bu dönem için harcanan tutarin 113 Milyon TL oldugunu söyleyen Arslan; Sarikamis’ta devam eden okul santiyelerde incelemelerde bulunduk. Memnuniyet ile ifade etmek isterim ki yaklasik 2 ay önceki ziyaretimiz de ihale tarihlerini müjdelediginiz islerin tamaminda suan da fiilen çalisma var. Sirayla gidecek olursak 24 derslik Anadolu Imam Hatip Lisesi ve 200 ögrenci pansiyonunun santiyesinde yüzde 35 seviyelerine gelinmis durumda bu sene insallah kaba insaati bitecek önümüzdeki egitim ögretim yilina yetistirmeye çalisiyoruz. Lisemizin toplam bedeli 47 Milyon 270 bin TL’dir. Hemen yine onun yaninda 24 derslik Sehit Ilhan Yildiz Anadolu Lisesinin santiyesinde baslamis olup çalismalar devem etmektedir. Sehit Ilhan Yildiz Anadolu Lisesi yapiminin toplam bedeli ise 27 Milyon 950 bin TL’dir. Simdi bulundugumuz bölgede 8 derslik Imam Hatip Ortaokulu insaati devam ediyor. Çok hizli bir sekilde baslamis olup bizlerde zemindeki koruma betonun dökülmesini islemini butona basarak baslattik. Burasinin bedeli de 15 Milyon 448 bin TL’dir. Önümüzdeki egitim ögretim yilinda ögrencilere ve Sarikamisli gençlere daha kaliteli ve daha nezih bir ortamda egitim imkani saglamis olacagiz.” dedi.

Sarikamis’ta bu dönem yeni yapilmakta olan okullarin ve okul onarim islerinin toplam bedeli 113 Milyon TL’dir.

Arslan, “Kars Milletvekilleri olarak; ben ve yol arkadasim Prof. Dr. Yunus Kiliç hocamiz Sarikamisli hemserilerimize verdigimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Özellikle Sarikamis’ta egitim alaninda bir çok okul baslattik ve devam ettiriyoruz. Sarikamis’da yapilacak okullarin ve bazi okullarin ise onarim ve güçlendirme islerinin toplam bedeli 113 Milyon TL. Tabi sunu da belirtmek isterim ki bizlere bu destegi veren basta bölgemizin hamisi ve liderimiz Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Milli Egitim Bakanimiz Mahmut Özer bakanimiza tüm Sarikamisli ve Karsli hemserilerimiz adina tesekkür ederim. Sarikamisli hemserilerimiz bilsinler ki bunlarla yetinmeyip daha önemli projeleri ilçemize kazandirmaya devam edecegiz.” dedi.

Kaynak: İHA