Baskan Kartoglu Açiklamasi '1 Milyon Agaç Hedefimize Adim Adim Yaklasiyoruz'

Yesilin sehri Basaksehir’de, agaç dikim çalismalari ilçenin dört bir yaninda araliksiz sürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerinin çalismalarina katilan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Basaksehir’imizde 1 milyon agaç hedefimize adim adim ilerliyoruz” dedi.

Baskan Kartoglu Açiklamasi '1 Milyon Agaç Hedefimize Adim Adim Yaklasiyoruz'
Istanbul’un en yesil ilçelerinden biri olan Basaksehir’de, kisi basina düsen yesil alan miktari ve agaç sayisi günden güne artmaya devam ediyor. Agaç dikim mevsiminin gelmesiyle birlikte Basaksehir Belediyesi, ilçe genelindeki agaçlandirma çalismalarina hiz verdi. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerinin agaçlandirma çalismalarina katilarak, agaçlari toprakla bulusturdu.

“Basaksehir’imizde 1 milyon agaç hedefimize adim adim ilerliyoruz”

Yarinlarimiza nefes olmak için bugünden çalistiklarini ve ürettiklerini söyleyen Baskan Kartoglu, “Küresel isinma ve iklim krizine karsi dogamizi koruyor, ormanlarimiza dört elle sariliyoruz. Ne kadar çok agaci toprakla bulusturursak çevre farkindaligimizi da o kadar çok ortaya çikaracagimiza inaniyoruz. Basaksehir’imizde 1 milyon agaç hedefimize adim adim ilerliyoruz” dedi.

Yesil alan miktari 11 milyon metrekareye çikti

Ilçe genelindeki toplam yesil alan miktarini 11 milyon metrekareye çikardiklarini ifade eden Baskan Kartoglu, “Farkli türlerdeki agaç ve çalilarla süsledigimiz 135 parkimiz, millet bahçelerimiz ve Samlar Tabiat Parkimizla yesilin sehrine deger kattik. Kisi basina düsen 21 metrekare yesil alan miktarimizla, Avrupa’yi ikiye katladik. 2022 sonuna kadar toplam 190 agaç ve bitkiyi toprakla bulusturmayi hedefliyoruz. Daha fazla oksijen ve güçlü bir gelecek için dikilecek daha çok agacimiz var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA