Nilüfer'in Iklim Sözcüleri Gölyazi Için Bulustu

‘Nilüfer Iklim Sözcüleri’ projesi çerçevesinde düzenlenen “NIS 3 Online Oyunu Gölyazi Final Bulusmasi” çesitli etkinliklerle Gölyazi’da gerçeklesti. Çocuklar yapilan etkinliklerle iklim degisikliginin gelecek adina önemine dikkat çektiler.

Nilüfer'in Iklim Sözcüleri Gölyazi Için Bulustu
2022 yilini ’Iklim Yili’ ilan eden ve bu konuda yil boyunca çesitli çalismalar yapan Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Çocuk Meclisi is birligiyle bu dogrultuda çocuklarla da Nilüfer Iklim Sözcüleri projesini hayata geçirdi. Ilk bulusmalarini Nisan ayinda Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ile yapan çocuklar çalismalarini farkli etkinliklerle sürdürüyor.

Okullardan seçilen temsilcilerden olusan ‘Iklim Sözcüleri’ yaz tatili boyunca Nilüfer’in iklim dostu kent olmasi adina çalismalarini sürdürdü. Farkli bölgelerde gerçeklesen atölye çalismalariyla iklim degisikliginin önemine dikkat çeken çocuklar, ‘NIS 3’ adi verilen dijital oyunla bazi görevleri gerçeklestirdi. Sanal ortamda bir araya gelen çocuklar, topladiklari puanlarla atölye malzemeleri satin aldi ve Gölyazi’da yapilan final bulusmasinda çesitli materyaller üretti.

“Uluabat Gölü için harekete geç” sloganiyla dogada sözlerini söylemek isteyen çocuklar, ‘fark ettir’, ‘aksiyon al’ ve ‘okulda yayginlastir’ atölyeleri ile çesitli etkinliklere imza attilar. Atölyeler çerçevesinde göl kiyisinda temizlik, tisört baski, tabela yapimi, afis-pano yapimi gibi çalismalar gerçeklestiren çocuklar etrafta farkindalik da olusturdu. Atölyede ortaya çikan ürünleri bölgedeki esnaf ve halka dagitan Iklim Sözcüleri, projenin önemine dikkat çekti. Çocuklarin çalismalarina destek veren Nilüfer Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas da yil boyu projenin degisik bölgelerde devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA