Kusadasi'nda Veliler Okul Çikis Saatinin Düzenlenmesini Istiyor

Hatip Lisesi’ne nakledildi. Nakledilen okulun ögrencilerinin velileri, yeni okullarda son ders çikis saatinin 20.45 oldugunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Kusadasi'nda Veliler Okul Çikis Saatinin Düzenlenmesini Istiyor


Veliler “Bizim için çok zor “

Ögrenci velileri yasanan sürecin kendileri için çok zorlayici oldugunu ifade ederek yetkililerden yardim talep etti. 9’uncu sinif ögrenci velisi Hatice Eler, “Magduriyetimiz çok büyük. Çocuklarimiz hafta içi Pazartesi, Sali, Çarsamba günleri gece saat 20.55’de, Persembe ve Cuma günleri saat 19.55’de dersten çikiyorlar. Teneffüs saatlerini 10 dakikadan 5 dakikaya indirdikleri için 45 dakika erken alabiliyoruz. Kent merkezinde ikamet etmemize ragmen bizler için çok zor bir süreç yasaniyor. Köylerden buraya gelen çocuklarimiz var. Onlar için daha da zorlasiyor. Evlerine ulastiklari saat geç vakit oluyor. bu çocuklar ne zaman ders çalisacak ne zaman dinlenecek“ dedi.



Saatler erkene alinmali

Çocuklarin çok geç saatlerde dersten çiktigini ve servis bulamadiklarini belirten 10’uncu sinif velisi Muhsin Dokur, "Kendimiz getirip götürüyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi. Muhsin Dokur, "Su an biz veliler ve çocuklarimiz çok zor durumdayiz. Okul bize uzak oldugu için servis de gelmiyor. Kiz çocugum var gece bu saatte olur mu? Söke’den, Aydin’dan, Davutlar’dan gelen çocuklar var, servis bulamiyorlar, dolmus bulamiyorlar onlar ne olacak? Buna bir çözüm bulunmasi lazim. Bu saatlerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor “dedi.



’Ders çalismaya vaktim olmuyor’

Okul’dan çiktiktan sonra dolmusla eve döndügünü ve bu süre içerisinde velisinin de endiselendigini belirten Ümit Can Tülü, “Geç saatte çiktigimiz için ders çalismaya vakit bulamiyoruz” Dedi. Teneffüs saatlerinin 10 dakikadan 5 dakikaya indirilmesinin iyi olmadigini dile getiren Tülü, “Tuvalete mi inecegiz, kantine mi inecegiz, yemek mi yiyecegiz, hangisini yapacagiz belli degil. Magduriyetimizin bir an önce çözüme kavusturulmasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA