Karatay'da Saglikli Bir Çevre Için Yeni Adimlar

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, özellikle son yillarda ilçeye birçok park ve yesil kusak projesi kazandirdi. Geçtigimiz yil 40 parki vatandaslarin hizmetine sunan Karatay Belediyesi, bu yil da yenilerini ekliyor.

Karatay'da Saglikli Bir Çevre Için Yeni Adimlar
“Yesil Kusaklariyla Bir Baska Karatay” temasi çerçevesinde çalismalarini sürdüren Karatay Belediyesi, ilçe genelindeki birçok noktada yeni park ve yesil kusak projesi yürütüyor. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da, Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan yapimlari sürdürülen söz konusu projeleri yerinde inceledi. Baskan Hasan Kilca, Karatay Belediye Baskan Yardimcilari ve birim müdürleriyle birlikte Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli ekiplerin, ilçenin 10 ayri noktasinda devam ettirdigi park yapim çalismalari hakkinda detayli bilgi aldi. Yapimlarinda son asamaya gelinen parklarda oynayan çocuklar ile vatandaslarla da bulusan Hasan Kilca, bölge sakinlerinin yeni talep ve önerilerini de not etmeyi ihmal etmedi.

Ilçedeki park ve yesil kusak çalismalarini degerlendiren Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, ilçenin bütün mahallelerine ayni seviye ve kalitede hizmet götürme çabasi içinde olduklarinin altini çizdi. Karatay Belediyesi olarak gerek sosyal alanda gerekse de fiziksel alanda birçok projeye imza attiklarini belirten Kilca, “Karatay’imizin her mahallesine her noktasina parklar ve yesil kusaklar kazandirarak sehrimizi güzellestirmeye devam ediyoruz. Hemsehrilerimizin hak ettigi tüm güzelliklere kavusmasi adina gayretimiz devam ediyor. ‘Saglikli çevre saglikli nesiller demektir’ anlayisiyla hareket ediyor ve su anda toplamda 100 bin metrekarelik alanda park ile yesil kusak çalismasi yapiyoruz. 10 ayri noktada toplamda 60 milyon lirayi asan bir maliyetle söz konusu parklarimizi bu yil içerisinde tamamlayarak hemsehrilerimizin hizmetine sunmus olacagiz. Geçtigimiz yil ilçemize 40 yeni park ve yesil kusak kazandirmistik. Bu parklarimizin 20’sine sehitlerimizin ismini verdik. Su anda devam eden çalismalarimiz sayesinde de hem ilçemizi güzellestirmeye hem de Karatay’in ve Konyamizin daha yesil bir hale gelmesine katki sunmus olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA