FETÖ'cü Hakimlerin Engel Oldugu 'Sehitlik Belgesi', 28 Yil Sonra Aileye Ulasti

Hatay’in Hassa ilçesi Gökhan Hudut Karakolunda 25 Ekim 1994 yilinda vatani görevini ifa ederken terhisine bir gün kala sehit edilen Piyade Er Nihat Özcan’in ailesi sehitlik belgesi mücadelesinde yargida Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarina takildi. Aile, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kirli yüzünü gördükten sonra zaman asimina ugrayip rafa kaldirilan "sehitlik belgesi" davalarini tekrardan açarak 28 yil sonra aldi.

FETÖ'cü Hakimlerin Engel Oldugu 'Sehitlik Belgesi', 28 Yil Sonra Aileye Ulasti
Hatay’in Hassa ilçesi Gökhan Hudut karakolunda 25 Ekim 1994 yilinda vatani görevini yapan Batmanli Piyade Er Nihat Özcan, terhisine bir gün kala sehit edilerek naasi Suriye topraklarinda birakildi. Özcan’a sehitlik belgesi verilmedi. Hukuk mücadelesi baslatan Özcan ailesi, yargida FETÖ’cü hakimlere takildi. 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda "sikiyönetim mahkemeleri görevlendirme listesinde adi geçen askeri hakim Gani Çetintas ve itiraz mercii askeri hakim Ridvan Akay, davanin zaman asimina ugradigi gerekçesini göstererek dosyayi kapatmisti. Ismi zikredilen FETÖ’cü iki yargiç, darbede tutuklaninca aileye yeniden umut dogdu ve olur da yeniden FETÖ’cülere takilmamak için anne ve agabey ayri ayri dava açti. Davayi kazanan aile, 28 yil sonra "sehitlik belgesi"ni alarak sehitlerinin mezarina gitti.

Piyade Er Nihat Özcan’in sehit edildigi günden bugüne 28 yildir hukuk mücadelesi verdigini hatirlatan agabey Seyhmus Özcan, “Yilarca davamiz devam etti, onlar sürekli kapattilar. Dava, Cumhurbaskanligimizin ve Milli Savunma Bakanligimizin emriyle açildi. Sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Insan Haklari Baskanliginca açildi. Tabi bunlar daha sonradan yine kapatildi. 20 sene ile sinirlandirip zaman asimi diye kapattilar. Oysaki Türk Ceza Kanununun 66’nci maddesinin 7’nci fikrasinda yurt disinda islenen suçlar zaman asimi uygulanmaz. Buna ragmen bu FETÖ’cü hakim ve savcilar 20 sene zaman asimi diye kapattilar" dedi.



“Devletimiz temizlenmis, hainler temizlenmis ikimiz de davayi kazandik"

15 Temmuz FETÖ’nün darbe girisiminde sikiyönetim mahkemeleri olarak suçüstü yakalanan Askeri Hakim Ridvan Akay ve Askeri Hakim Gani Çetintas’in tutuklandiklarini hatirlatan Özcan, “Annem ile birlikte istisare ettik. Halen de devletimizin içine gizlenmis sinsi FETÖ hainler olabilir korkusuyla annemin adina ayri avukat ile ayri dava açtim ve kendi adima ayri bir dava açtim. Olur da karsimiza gizlenmis sinsi hainler çikarsa annemin açtigi dava kazanmasa benim açtigim dava kazanir diye hareket ettik. Allah’a çok sükür, demek ki devletimiz temizlenmis, hainler temizlenmis, ikimiz de davayi kazandik. Her zaman sunu diyoruz; bin canimiz olsa gözümüzü kirpmadan bu vatan için feda ederiz. Allah, sehidimize teskere gününde çift sehitligi nasip etti" dedi.



"Son 20 yilda 2 bin 227 süpheli ölüm var kislalarda"

"Bugün de Allah, devletimizden razi olsun, ailemize çift sehitlik belgesi gönderdiler" diyen Özcan, "Su anda onun mutlulugunu yasiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Mesele Nihat Özcan degil. Milli Savunma Bakanimizin da daha önce açiklamasi var. Son 20 yilda 2 bin 227 süpheli ölüm var kislalarda. Normal ölüm ve sehit hariç bu da ne demek oluyor? Demek yillarca serefli Türk ordumuza sizmis, gizli sinsi hainler bulunuyor. Birçok Nihat Özcan gibi kahraman sehitlerimizin ölümlerine sebep olmuslar. Bunlar askeri yargi tarafindan korunuyordular. Referandumdan sonra askeri yargi kaldirildi ve Nihat Özcan olmak üzere su an benim bildigim yüzlerce bu sekilde magdur olan Mehmetçiklerimiz tikir tikir yüce Türk milleti adina verilen kararlarla sehitliklerini aliyorlar. Bu ailelerimiz devletimize hep dua ediyorlar, hem de o gururu yasiyorlar. Biz, bu aciyi yasadik, 28 yildir sabrettik, sükrettik, dua ettik, Allah mükafatini verdi. Sehidimiz aklandi sahadet belgelerimiz geldi ama sehidimizin ölümüne haksiz sebebiyet verenler ve sorusturma dosyasini kanuna aykiri 20 sene zaman asimi diye kapatan FETÖ’cü hakimler ve savcilar tutuklandilar. Yine kazanan biz olduk. Kaybeden o hainler oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA