Cografi Isaretli Muzun Logosunu Alanya Halki Seçecek

Alanya Muzunun cografi isaretini alarak tescil ettiren ALTSO Baskani Mehmet Sahin, etiketlerde ve tanitimlarda kullanilacak ürün logosunun hazirlanmasi için Alanya halkinin katilabilecegi bir tasarim yarismasi düzenleme karari aldiklarini açikladi.

Cografi Isaretli Muzun Logosunu Alanya Halki Seçecek
Alanya’nin sembol ürünü Alanya Muzunun logosu konusunda karari halka birakmayi uygun gördüklerini açiklayan Sahin, yarismaya basvuru süresi 03 Ekim Pazartesi günü mesai bitimi oldugunu söyledi.

Sahin yarismaya katilacak eserlerin bu tarihe kadar Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi’na teslim edilmesi gerektigini açikladi.

Yarismayi kazanan logo sahibine ise ödül olarak 1 hafta 2 kisilik tatil hediye edilecek. Kazanan talihlinin ödülünü istedigi zaman kullanabilecegi belirtildi.

Seçilecek olan logonun muz ve paket etiketlerinde ayrica tanitim faaliyetlerinde kullanilacagini belirten ALTSO Baskani Sahin, “1872 yilindan bu yana tam 150 yildir Alanya’da yetistirilen muz artik “Alanya Muzu” adiyla tescil edilmisti. Tüm ülkemizde raflarda Alanya Muzu etiketi ile satilacak olan muzumuzun marka degerine deger katmak, Alanya’mizin da tanitimini daha etkin yapabilmek adina Alanya Muzuna bir de logo tasarlanmasi için bugün itibari ile bir çalisma baslatiyoruz. Alanya’nin Simgesi olan bu ürünün logosunun Alanya’mizin ortak görüsünün eseri olmasi gerektigine inanarak bir logo tasarim yarismasi düzenlemeye karar verdik. Basvurular arasindan seçilecek logonun tasarimcisina verilecek ödül, basvuru süresi ve diger kurallar için hazirlanacak sartnameyi de gerek odamiz web sitesinden gerekse sosyal medya hesaplarimizdan yayinlayacagiz. Seçilecek logo cografi isaret, kullanim hakkini elde eden Alanya Muzu üzerindeki etiketlerde ve paketlerde ve diger tanitim faaliyetlerinde kullanilacaktir” dedi.

Kaynak: İHA