Antalya'da I. Uluslararasi Food Fest Kapilarini Açti

"Antalya’dan Dünyaya" mottosuyla düzenlenen I. Uluslararasi Food Fest Antalya basladi. Festivalin açilisinda konusan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “Baska yerde tadamadiginiz lezzetlere sahip olan güzel sehrimiz, artik gastronomi alaninda da adina yakisir bir yerde olacak. Çünkü biz Antalya’mizin her seyin en iyisine, en güzeline layik olduguna inaniyoruz” dedi.

Antalya'da I. Uluslararasi Food Fest Kapilarini Açti
Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan yerel gidaya ve sürdürülebilir tarima sahip çikmanin önemini vurgulamak amaciyla "Antalya’dan Dünyaya" mottosuyla düzenlenen I. Uluslararasi Food Fest Antalya’nin açilisi Karaalioglu Parki’nda gerçeklestirildi.

Festival çerçevesinde Ceyda Düvenci, Dilara Koçak, Sahrap Soysal gibi isimlerin de katilimiyla gün boyunca Antalya mutfagi ve sürdürülebilirlik gibi gastronomiye yönelik pek çok farkli baslikta panel ve söylesiler düzenlenecek. Ayrica René Frank, Merlin Labron-Johnson gibi dünya çapinda taninmis seflerle workshop’larin gerçeklesecegi festivalin ilk gününde aksam saat 21.00’de ünlü sarkici Tugba Yurt da bir konser verecek.

“Bugün Antalya’miz için çok önemli bir gün”

Festivalin açilisina Antalyalilarin ilgisi hayli yogun oldu. Festival çerçevesinde vatandaslara çorba ve Antalya’nin unlu tahinli kabak tatlisi ikram edildi. Baska bir stantta ise kekik ve zeytin yapragi dagitildi. Festivalin açilis konusmasini gerçeklestiren Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “Bugün Antalya’miz için çok önemli bir gün. Denizi, dogasi, mavisi, yesili ve benzersiz güzellikleriyle dünyanin göz bebegi, turizmin ve tarimin baskenti olan Antalya’mizin kültür ve sanatin da baskenti olmasi yolunda hedeflerimizi tek tek gerçeklestiriyoruz. Bu yil ilkini düzenledigimiz Uluslararasi Gastronomi Festivalimizde sehrimizin Akdeniz lezzetlerini, Anadolu mutfagi ile harmanlayarak mutfak kültürümüzü dünya arenasinda hak ettigi noktaya getirmek için önemli bir adim atiyoruz. Çünkü Antalya’mizin lezzetlerinde günes var, deniz var, yüzyillardir korudugumuz ata mirasi tohumlarimiz, baharatlarimiz var” dedi.



“Antalya’mizin her seyin en iyisine, en güzeline layik olduguna inaniyoruz”

Akdeniz’in büyülü dokusu, kokusu ve kadim bir tarihi oldugunu belirten Böcek, “Anadolu var, sevgi, kardeslik ve baris var. Antalya’miz yerel mahsulleri, zengin gastronomisi, 15’e ulasan cografi isaretli ürünü, dogal ve kültürel zenginlikleri ile büyük bir hazinedir. Antalya’mizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi dünyanin en güzel sehri yapan da tasidigi bu degerlerdir. Sehrimize kazandirdigimiz Uluslararasi Gastronomi Festivali ile ülke ekonomisine, turizme ve üretime katma deger sagliyoruz. Ülkemizin tarim ve gida ürünlerinin büyük bir bölümüne bereketli topraklariyla ev sahipligi yapan Antalya’miz, sebze meyve üretimi ve örtü alti seracilik faaliyetleriyle birçok ürünüyle de birinci siradadir. Baska yerde tadamadiginiz lezzetlere sahip olan güzel sehrimiz, artik gastronomi alaninda da adina yakisir bir yerde olacak. Çünkü biz Antalya’mizin her seyin en iyisine, en güzeline layik olduguna inaniyoruz” diye konustu.



“Uluslararasi Gastronomi Festivali’ne ev sahipligi yapmanin mutlulugunu ve hakli gururunu yasiyoruz”

Böcek konusmasina söyle devam etti:

“‘Antalya’dan Dünyaya’ temasiyla düzenledigimiz Uluslararasi Gastronomi Festivali’nde dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü Miselin yildizli seflerimizi, gurmelerimizi, gastronomi ve turizm yazarlarimizi, sektörün farkli alanlarindaki profesyonellerimizi, yeme içme sektöründeki degerli isletmecileri Antalya’mizda bulusturuyoruz. Üç gün boyunca sürecek olan festivalimizde hep birlikte özenle hazirlanmis birbirinden özel sofralari paylasacagiz. Mutfagimizin adini dünya arenasina altin harflerle yazdirma hedefimizde Uluslararasi Gastronomi Festivali’ne ev sahipligi yapmanin mutlulugunu ve hakli gururunu yasiyoruz. Bugün yerel ürünlerimize sahip çikma, gelecege miras birakma günüdür. Burada bulunan herkese, tüm misafirlerimize, sevgili Antalyalilarin gönüllerince sohbet edecekleri keyifli bir festival diliyorum."

“Güzel bir festival oluyor, birçok lezzet denedik”

Konusmanin ardindan festivalin açilisi gerçeklestirildi.

Açilista kurdele kesimi yerine tabaklara konulan Antalya’nin yöresel lezzetlerinin kapaklari açildi. Festivale katilmaktan dolayi büyük mutluluk duydugunu belirten Ragib Temel, “Güzel bir festival oluyor. Birçok lezzet denedik. En son da helva aldim. Herkese gelmesini tavsiye ederim. Yemek türlerinin çogunu biliyorum. Bu tür festivallerin her zaman olmasini istiyorum. Her yerden vatandasimiz gelebilir” dedi.

Festivalin açilis törenine CHP Antalya Milletvekili Feridun Bahsi, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lutfi Savas, CHP Antalya Il Baskani Nuri Cengin, ATSO Baskani Davut Çetin, ATB Baskani Ali Çandir, AESOB Baskani Adlihan Dere, OSB Baskani Ali Bahar, ilçe belediye baskanlari ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA