90'Lik Kardesleri Ölüm Bile Ayiramadi

Trabzon’un Of ilçesine bagli Ugurlu Mahallesi’nde 90 yaslarindaki üç erkek kardes 23 gün içerisinde vefat etti.

90'Lik Kardesleri Ölüm Bile Ayiramadi
Hayatlarinin büyük bir bölümünü birlikte geçiren ve birbirlerine olan bagliliklari ile herkesin dikkatini çeken Halim (93), Ömer (92) ve Kemal Saruhan (90) babalari küçük yasta vefat ettigi için erken yasta gurbete atildilar. Önce Türkiye’nin çesitli illerinde kalaycilik yapan kardesler, 1964 yilinda birlikte Almanya’ya gittiler. Almanya’da 20 yil kalan kardesler daha sonra emekli olarak memleketlerine döndüler.

Alzheimer ve yasliliga bagli çesitli saglik sorunlari ile Of Devlet Hasatanesi’nde tedavi gören 3 kardes 23 gün içinde aralikli olarak geçtigimiz günlerde vefat ettiler. Evleri yan yana olan kardeslerin mezarlari da yan yana olacak sekilde defnedildiler.

"Allah’in takdiri, tarihi çinarlar söndü"

Babasi ve amcalarinin vefatlarinin hepsini derinden üzdügünü belirten Kemal Saruhan’in oglu Servet Saruhan, "Hepsi yetim büyüdü. Gurbete beraber çiktilar. Çesitli illerde kalaycilik yaptilar. 1964 yilinda ilk babam Almanya’ya gitti. Daha sonra kardeslerini de yanina aldilar. 20 yil orada kaldilar. Üçü de 23 günde topraga girdiler. Allahin takdiri bu. Tarihi çinarlar söndü. Önce amcam vefat etti. Halim Saruhan. 1929 dogumluydu. Agustos’un 28’inde vefat etti. En büyük amcam Ömer Saruhan Eylül’ün 16’inde vefat etti. Ikisinin arasinda bir buçuk yas var. Babam Kemal Saruhan 20 Eylül’de vefat etti. 1933 dogumluydu. Biz onlara bebek gibi baktik. Büyük amcam Ömer Saruhan son zamanlarinda burada yasiyordu. Halim Saruhan amcam kisin Bursa’da yazin burada yasiyordu. Babam da yazin burada kisin benimle birlikte Bursa’da yasiyordu. Üç tanesi de Of Devlet Hastanesi’nde vefat etti. Üçü de alzheimer hastasiydi. Fakat yasliliga bagli saglik sorunlarindan vefat ettiler. Babalari küçükken vefat etti. Anneleri onlar Almanya’dayken vefat etti" dedi.



"Unutulmaz bir aci"

Kemal Saruhan’in esi 90 yasindaki Emine Saruhan ise "Ne yapalim ölümlü dünya hepimiz ölecegiz. Kemal Saruhan’la 75 yil ömür geçirdim. Hakkimi annesinin sütü gibi helal olsun. Üçünün ayni anda ölmesi bizi çok üzdü. Kardesler birbirine çok bagliydi. Birbirlerini çok severdiler. Unutulmaz bir aci" diye konustu.



"Ölüm bile onlari ayiramadi"

Babasi ve amcalarinin birbirlerine çok bagli oldugunu dile getiren Ömer Saruhan’in oglu Yüksel Saruhan, "Hayatlarini beraber yasadilar. Yetimliklerini beraber geçirdiler. Gurbetlerini de beraber yaptilar. En son dünyadan da beraber ayrildilar. Ölüm bile onlari ayiramadi. Birbirlerinin hasretlerine dayanamadilar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA