Ermenistan'dan Azerbaycan'a Yine Provokasyon Atesi

Azerbaycan Savunma Bakanligi, Ermenistan Silahli Kuvvetleri’nin Kelbecer istikametinde bulunan Azerbaycan birliklerine agir silahlar ve havan toplariyla ates açtigini duyurdu.

Ermenistan ordusu, Azerbaycan-Ermenistan sinirinda 12 Eylül’de yasanan çatismalarin ardindan tekrar provokasyonda bulundu. Azerbaycan Savunma Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, gece saat 02.00 siralarinda Ermeni silahli kuvvetlerinin Azerbaycan-Ermenistan devlet sinirindaki Kelbecer ili istikametinde yeni bir provokasyonda bulundugu bildirildi.

Ayrica Ermeni sabotaj gruplarinin söz konusu bölgelerdeki vadilerin oyuklarini kazarak Azerbaycan birliklerine saldirmaya çalistigi ve alinan önlemler sonucunda karsi tarafin geri çekilmek zorunda kaldigi kaydedildi. Bakanlik, Azerbaycan-Ermenistan devlet sinirindaki gerilimin tüm sorumlulugunun Ermenistan’a ait oldugunu belirtti.



Azerbaycan-Ermenistan sinirindaki gerilim

Azerbaycan-Ermenistan sinirindaki gerilim 12 Eylül gecesinde, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan’in Daskesen, Kelbecer, Laçin ve Zengilan istikametlerinde genis çapli provokasyonu sonucu çikan çatismayla baslamisti. Diplomatik temaslar sonucu, 2. Karabag Savasi’ndan sonraki en büyük çatismada Azerbaycan ile Ermenistan’in ateskes için anlastigi bildirilmisti.

Azerbaycan çatismalarda 79 askerin sehit oldugunu, 282 askerin ise yaralandigini açiklarken Ermenistan da ölen ve kayip asker sayisini 207 olarak duyurmustu.
Kaynak: İHA