Ailelerin Evlat Nöbeti 45'Inci Haftasinda

Van’da terör örgütü PKK tarafindan evlatlari daga kaçirilan aileler, çocuklarini alana kadar HDP’nin ensesinden ayrilmayacaklarini söyledi.

Ailelerin Evlat Nöbeti 45'Inci Haftasinda
Van’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, 45 haftalik süreçten bu yana partinin il baskanligi binasi önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalisiyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan ve sayilari 32’yi bulan aileler, kentin en islek noktasi olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerle yürüyüs yapan anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan atti.

“Eylemlerimiz gittikçe yayliyor”

Adana’da kaldiklari dönemde daga kaçirilan kizi için evlat nöbetini sürdüren baba Necmettin Biçer, yaptigi konusmada, kizi Gülcan’a ’teslim ol’ çagrisinda bulundu. Diyarbakir’in ardindan Van’daki eylemlerini sürdürdüklerini ifade eden Biçer, “Mus’ta ve Agri’da eylemlerimiz gittikçe yayliyor. HDP’liler iyi bilsinler ki biz bunlarin ensesinden ayrilmayacagiz. Nasil çocuklarimizi daga götürmüsseler öyle de getirecekler. Çocuklarimizi almak için gerekirse Kandil’e de gidecegiz. Buradan dagda bulunan çocuklara seslenmek istiyorum. Gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Kizim sen de sesimi duyuyorsan gel teslim ol” dedi.



“HDP, hem Türk hem Kürt milletinin basina bela oldu”

PKK tarafindan oglu Kenan’in 7 yil önce kaçirildigini dile getiren Fevzi Yagmur ise “7 yildir çocugumun pesindeyim. Ömrüm boyunca da çocugumun pesinde olacagim. Çocugumun ölüm haberini de alsam yine bu mücadelede varim. HDP, hem Türk hem Kürt milletinin basina bela oldu. Oglum beni duyuyorsan gel teslim ol” diye konustu.

Kaynak: İHA