Sudan Ankara Büyükelçisi Eltayeb'den ÇAKÜ'ye Ziyaret
Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’yi ziyaret eden Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, Sudanli ögrencilerinin Çankiri Karatekin Üniversitesi’nden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Eltayeb ayrica, Sudan’in Baskenti Hartum’daki "Egitimcilerin Egitim Merkezi’nin yürütücülügünün yeniden Çankiri Karatekin Üniversitesi tarafindan üstlenilmesi ve merkezin tekrardan aktif bir hale gelmesini de arzu ettiklerini belirtti.
Ziyaretle ilgili degerlendirmelerde bulunan Rektör Çiftçi ise, “Çankiri Karatekin Üniversitesi olarak Cumhurbaskanimizin vizyonu olan Islami Ülkeler ile isbirliginin genisletilmesini biz de ÇAKÜ olarak hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Bu baglamda, üniversiteler ile isbirlikleri saglarken kültürel iliskilere de önem veriyoruz. 4 kitada 32 ülkede 100’ün üzerinde üniversite ile isbirliklerimizi artiriyoruz. Yapmis oldugumuz protokollerde sonuç odakli çalisarak imzalan anlasmalardan en kisa sürede somut verilerin ortaya çikmasina yönelik çalismalarimiza devam ediyoruz. Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb’da Çankiri Karatekin Üniversitesi’nin egitim ve arastirma ortami görmekten ve Rektör ve ekibinin ögrencilerin en iyi sekilde yetismeleri için gerekenleri yapmalarindan dolayi duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Daha çok ögrencinin ÇAKÜ’ye gelebilmesi için Bakanliklar nezdinde anlasmalarin imzalanarak protokol çerçevesinde Sudanli ögrenci ve personelin modern ortamlarda ve son teknoloji ile donatilmis egitim ortamlarinda egitim almalarini arzuladiklarini vurguladi. Bu çerçevede ÇAKÜ’nün öncülügünde ortak lisans ve yüksek lisans programlarinin açilmasi için ilgili birimlere girisimlerde bulunulacagini söyledi.
Bunun yaninda, ÇAKÜ’ye de Arapça dil ögrenimi konusunda memnuniyetle yardimci olacaklarini dile getirdi” dedi.
