Sulama Kooperatiflerinin Heyecanla Bekledigi Proje Basladi
Manisa Büyüksehir Belediyesi, il genelinde 26 kooperatife üye olan 4 bin üreticinin kapali sistemle sulama yapabilmesi amaciyla satin aldigi 48 bin metrelik borularin dagitimina basladi. Boru dagitiminin ilk gününde kooperatiflere 12 bin 290 metre PVC borunun teslimati gerçeklestirildi.

Sulama tesisleri için temin edilen PVC borularin ilk etabinda Salihli Yenipazar Sulama Kooperatifine çesitli ebatlarda 4 bin metre, Salihli Çakaldogan Sulama Kooperatifine çesitli ebatlarda 2 bin metre, Salihli Çukuroba Sulama Kooperatifine 500 metre, Salihli Burhan Sulama Kooperatifine bin 500 metre, Alasehir Toygar Sulama Kooperatifine çesitli ebatlarda 1986 metre, Alasehir Kemaliye Sulama Kooperatifine 400 metre, Alasehir Sahyar Sulama Kooperatifine çesitli ebatlarda bin 304 metre ve Kula Kalinharman Sulama Kooperatifine 600 metre olmak üzere 12 bin 290 metre boru dagitimi yapildi.
Tarimsal sulamanin önemini bilerek bu dogrultuda projelerine hiz kazandiran Manisa Büyüksehir Belediyesi, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan hayata geçirilen sulama tesisi projeleri, sondaj ihaleleri, sulama borusu dagitimlari ile 2022’de kirsala ayrilan 70 milyon liralik payin 24 milyon liralik kismini sulama faaliyetlerinde kullandi.
Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, “Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak Baskanimiz Cengiz Ergün’ün önderliginde ve üretken belediyecilik anlayisiyla tarim sektöründeki tüm alanlarda projeler gelistirmeye devam ediyoruz. Bu faaliyetlerimiz arasinda önemli bir yer tutan sulama kooperatiflerimize 48 bin metre boru desteginde bulunuyoruz. Bugün kooperatiflerimize borularini teslim etmeye basladik. Ülkemiz su anlaminda oldukça sikintili bir ülke. Suyun da hemen hemen yüzde 75’ini tarim sektörü tükettigi için sulama tesislerimizin kapali sisteme geçirilmesi, kayip kaçaklarin önlenmesi ve mümkün olan bütün alanlarin kapali sistem sulamaya açilmasi için çalismalarimiz artarak devam ediyor. Bu çerçevede geçen yil 5 mahallemizin kapali sistem sulamaya çevrilmesi için ihalesini yapmistik. Yatirimlarimizi 3 mahallede tamamladik, 2 mahallemizin imalatlari devam ediyor. Bunun yaninda yine sulama kooperatiflerimize su verimliligini arttirmak için sulama amaçli depo yapilmasi ve sondaj açilmasi ile ilgili ihale süreçlerimiz devam ediyor. Bugün de 9 milyon 100 bin liralik bir yatirimla satin alma islemlerini tamamladigimiz 48 bin metre borunun 26 sulama kooperatife teslimini gerçeklestiriyoruz. Bu çalismayla yaklasik 6 bin dekar sahayi yeniden sulamaya açacaklari gibi mevcut sahalarindaki yipranmaya bagli kayip kaçaklarin da önüne geçilerek tesislerini yenileyecekler ve sulamada verimliligi arttirmis olacagiz. Üreticilerimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.
Alasehir Toygar Sulama Kooperatifi Baskani Emin Dönmez, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün basta olmak üzere emegi geçen herkese, kooperatifim, üyelerim ve sahsim adina tesekkür ediyorum. Allah razi olsun. Gerçekten bizi büyük maliyet ve büyük bir yükten kurtardilar” dedi.
Kula Kalinharman Tarimsal Sulama Kooperatifi Baskani Hikmet Aldemir ise “Manisa Büyüksehir Belediyemizin temin ettigi borulari, eskiyen borularimizla degistirecegiz. Emegi geçen herkese tesekkürler” ifadelerini kullandi.
