Fiona Kasirgasi, Kategori 4 Seviyesine Çikabilir

ABD’li yetkililer su ana kadar Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ile Turks ve Caicos Adalari’ni vuran Fiona Kasirgasi’nin güçlenmeye devam ederek kategori 4 kasirga seviyesine ulasacagini açikladi.

Fiona Kasirgasi, Kategori 4 Seviyesine Çikabilir
Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ile Turks ve Caicos Adalari’ni vuran Fiona Kasirgasi, siddetini artirmaya devam ediyor. ABD Ulusal Kasirga Merkezi (NHC) tarafindan yapilan açiklamada, kategori 3 kasirga seviyesinde Karayipler’deki Turks ve Caicos Adalari’nda karaya ulasan ve saatte 185 kilometre hizla esen sert rüzgarlar ve siddetli yagislar ile etkili olan Fiona Kasirgasi’nin önümüzdeki birkaç gün içinde siddetini artirarak kategori 4 kasirga seviyesine çikmasinin beklendigi ifade edildi.

Can kaybi artiyor

Fiona Kasirgasi geçtigimiz Pazar günü kategori 1 kasirga seviyesinde Porto Riko’da karaya vurarak ülke genelinde sel ve toprak kaymalarinin yani sira elektrik ve su kesintilerine neden oldu. Ardindan kuzeybati yönünde ilerlemeye devam eden kasirga, dün Dominik Cumhuriyeti’nde karaya ulasarak firtina ve yogun yagislarla etkili oldu. Kasirga, Dominik Cumhuriyeti’nde de sel, toprak kaymalari ve elektrik kesintilerine yol açarken, felakette can kaybinin 3’e yükseldigi ve en az 12 bin 500 kisinin evlerinden tahliye edildigi bildirildi.

Fiona, Atlas Okyanusu’nda bu yilin en büyük kasirgasi

Siddeti sebebiyle “Majör Kasirga” olarak kabul edilen ve bu yil içinde Atlas Okyanusu’nda meydana gelen en güçlü kasirga olan Fiona’nin bir süre daha kuzeybati yönünde ilerledikten sonra kuzeydoguya yönelerek Bahamalar ve Bermuda’da da etkili olacagi belirtiliyor. Kasirganin Cuma gününden itibaren gücünü kaybederek firtina seviyesine düsecegi, Cumartesi ve Pazar günü de Kanada topraklarinda etkili olacagi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA