Battalgazi'de 6 Sokakta Iyilestirme

Malatya’nin Battalgazi ilçesinde Yeni Hamam Mahallesini daha da canli hale getirmenin yani sira ilçeye yakisir, temiz, düzenli ve diger yapilarla mimari bir bütünlük saglamasi amaciyla 6 sokakta yaklasik 175 dükkani içeren sokak iyilestirme çalismalarina start verildi.

Battalgazi'de 6 Sokakta Iyilestirme
Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlari üzerine harekete geçen Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Battalgazi’nin kalbi niteligindeki Yeni Hamam Mahallesinde ki Küpçüler, Altinkayisi, Beypinar, Kasap Pazari, Pinarçik ve Sabuncu Sokak’ta iyilestirme çalismalarina start verdi. Etaplar halinde yapilacak olan ve ilk olarak Küpçüler sokakta starti verilen çalismalar ile Yeni Hamam Mahallesindeki sokaklar hem canli hale gelmesi saglanacak hem de estetik bir görünüme kavusacak. Iyilestirme çerçevesinde birçok çalismanin yapilacagi, toplam 35 bina ve 175 dükkani kapsayan çalismalar ile ilçeye yakisan bir çalisma daha yapilacak. Diger yapilarla mimari bir bütünlük saglanacak olan çalismalar, esnaf ve vatandaslardan da büyük takdir topluyor.

“Battalgazi’mize hayirli ve ugurlu olsun”

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Medeniyetlerin Kalbi Battalgazi’de sokaklarimizi sagliklastirmaya devam ediyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak sokak sagliklastirmasi noktasinda güzel çalismalara imza attik, atmaya da devam ediyoruz. Daha önce Yenihamam Mahallesi Aras Sokakta çalisma yapmistik ve bu kez de diger 6 sokagi içeren çalismalarin startini verdik. Bu çalismalar ile sokaklarimiz daha güzel ve nezih bir duruma gelecek. Malatya’miza ve Battalgazi’mize hayirli ve ugurlu olsun” dedi.



Çalismalardan esnaf da vatandas da memnun

Sagliklastirma çalismalarini esnaflar olarak memnuniyetle karsiladiklarini aktaran Mehmet Ceyhan, “Battalgazi Belediye Baskanimiza tesekkürlerimi sunuyorum. Hakikaten Battalgazi’yi daha yasanabilir hale getirdi. Kendisi büyük bir fedakarlik ile çalisiyor. Sokagimiz ise bir düzen aliyor. 30 yildir esnaflik yapiyorum ve bu sokaklarda bulunan is yerlerinin ilk defa boyandigini gördüm. Biz kendisinden raziyiz. Baskanimiz, Malatya ve Battalgazi’ye deger katan bir baskan. Bu çalisma sokagimiza canlilikta getirecek. Insanlarimiz buradan geçmeye korkuyordu ama simdi gönül rahatligiyla burada alisverislerini yapacaklar. Esnaflarimiz adina baskanimiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Battalgazi Muhtarlar Dernegi Baskan Vekili ve Halfettin Mahallesi Muhtari Murat Ceylan ise “Battalgazi Belediyesi sagliklastirma noktasinda Türkiye’de ve Malatya’da bir çigir açmistir. Yenihamam Mahallesi ticari alan olan bir mahalle. Içerisinde, kayisicilari, kasaplari, ayakkabicilar, bakircilari, kuyumculari, pamukçulari barindiran bir mahalle. Burasi çok sayida yerli yabanci turist konuk ediyor. Buranin canli olmasi demek Malatya’nin canli

olmasi demek. Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’in burasi ile büyük gayretleri var. Çok genis bir çalisma yürütülüyor. Bizler Battalgazi’de sadece biz degiliz, biz hep birlikteyiz. Bu noktada baskanimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

Alisveris için Yenihamam Mahallesine gelen vatandaslarda, yürütülen çalismalardan dolayi Güder’e tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA