Nijerya'da 1,8 Ton Kokain Ele Geçirildi

Nijerya Uyusturucuyla Mücadele Ajansi, Lagos kentinde bir depoda piyasa degeri 278,5 milyon dolar olan 1,8 ton kokain ele geçirildigini duyurdu.

Nijerya'da 1,8 Ton Kokain Ele Geçirildi
Nijerya’da uyusturucu kaçakçilarina büyük darbe vuruldu. Nijerya Uyusturucuyla Mücadele Ajansi tarafindan yapilan açiklamada, Lagos kentinde bir depoda piyasa degeri 278,5 milyon dolar olan 1,8 ton kokain ele geçirildigi duyuruldu. Ajans, ele geçirilen uyusturucunun Avrupa ve Asya’daki alicilara gönderilecegini ifade ederek, 2018’den bu yana ABD Uyusturucuyla Mücadele Idaresi ile koordineli olarak takip ettigi uluslararasi bir uyusturucu çetesinin üyeleri olan 4’ü Nijeryali, 1’i Jamaikali 5 kisinin düzenlenen baskinda yakalandigini belirtti.

Bati Afrika, Latin Amerika’da üretilen ve Avrupa’da satilan kokain için önemli bir geçis merkezi olarak biliniyor. Geçtigimiz nisan ayinda Fildisi Sahili’nde 2 tondan fazla kokain ele geçirilirken, Cape Verde takimadalarinda 2019 yilinda 9,5 ton kokain ele geçirilmisti.

Birlesmis Milletler (BM) Uyusturucu ve Suç Ofisi, küresel olarak yakalanan kokain miktarinin 2020’de 1,424 ton ile rekor seviyeye ulastigini açikladi.

Kaynak: İHA