Yunanlilar Türk Balikçi Teknesini Taciz Etti

Çanakkale’de Gökçeada ile Semadirek adasi arasindaki Uluslararasi karasularinda avlanan balikçi Ilker Özdemir’in teknesine Yunan Sahil Güvenligi ikinci kez taciz etti.

Yunanlilar Türk Balikçi Teknesini Taciz Etti
Gökçeada ile Semadirek Adasi arasindaki Zürafa kayaliginda avlanmak için denize açilan balikçi Ilker Özdemir, uluslararasi sularda olmasina ragmen Yunan Sahil Güvenligi’nin tacizine maruz kaldi. Yunan botu, rotasindan çikmadan ilerleyen Özdemir’in teknesinin çevresinde hizla turlayip taciz anlari personel tarafindan anbean kaydedildi. Daha öncede Yunan Sahil Güvenlik unsurlarinin tacizlerine boyun egmeyerek, Yunanlilara adeta kafa tutan balikçi Ilker Özdemir o anlari sosyal medya hesabindan paylasti.

Olayin uluslararasi sularda yasandigini belirten Ilker Özdemir, “Bu ara ara bize yapiliyor, bu bölgelerde avlaniyoruz. Fakat bulundugumuz yerler uluslararasi sular biz bunu bagira bagira söylüyoruz. Mavi vatan her sekilde, onlar taciz etmekten bikmiyorlar. Bizde onlara cevap vermekten bikmayacagiz. Devletimiz yanimizda, Sahil Güvenligimiz yanimizda. Hep söylüyoruz, bunu bilin diye anlatiyoruz. Yine sorun yasadik, yine baskida bulundular. Yine bertaraf ettik. Bu böyle sürecek anlasilan” dedi.



Yunan Sahil Güvenlik Türk balikçilarin teknesini batirmakla tehdit etmisti

Gökçeada açiklarindaki 31 Ocak günü Ilker Özdemir, yanindaki 2 arkadasiyla uluslararasi sularda Zürafa Kayaliklari mevkiinde avlanirken, Yunan Sahil Güvenlik unsurlari gelmisti. Yunan görevliler, Özdemir’den geri dönmelerini talep etmisti. Özdemir, uluslararasi sularda bulundugunu ifade ederek, Türk Sahil Güvenlik ekiplerini aradigini söylemisti. Özdemir’in teknesini batirmakla tehdit eden Yunan görevliler, balikçilarin direnmesi üzerine bir süre sonra bölgeden ayrilmis, Özdemir’in arkadaslarindan biri, o anlari cep telefonuyla kayda almisti. Ilker Özdemir ise yasanan bu olay sonrasi görüntüleri sosyal medya hesabindan paylasmisti.
Kaynak: İHA