Gönüllüler, Türkiye'nin Ilk Milli Parkinda Temizlik Yapti

Dünya Temizlik Günü dolayisiyla, bir grup gönüllü, farkindalik olusturmak amaciyla Türkiye’nin ilk milli parki Yozgat Çamligi Milli parkinda temizlik çalismasi yapti.

Gönüllüler, Türkiye'nin Ilk Milli Parkinda Temizlik Yapti
Yozgat’ta bir grup gönüllü, temiz çevre bilincinin önemine dikkat çekmek amaciyla Yozgat Çamligi Milli Parki’nda bir araya geldi. Gönüllüler burada kagit, plastik, metal, sise ve sigara izmaritlerini yanlarinda getirdikleri çöp torbalarina biriktirdiler. Çevre ve temizlik bilincinin ön plana çiktigi etkinlik, yaklasik bir buçuk saat sürerken etkinlige katilan gönüllüler, piknik yapan vatandaslari da çevreye karsi duyarli olmalari konusunda uyardi.



Ögrencileri ile birlikte Çamlik Milli Parkina çöp toplamaya gelen Belgin Duran, “Dünya Temizlik Günü’n katkida bulunmak, farkindalik olusturmak için ögrencilerimizle birlikte buraya geldik. Burada olmaktan mutluyuz, çocuklara doga sevgisini, çevre bilincini alanda göstermek için buradayiz.” dedi.



"Dogamizi korumak için çöp topluyoruz"

Ögretmeni ve ailesiyle çöp toplamak için çamliga gelen Elif Duru Zararsiz ise “Dogamizi korumak için çöp topluyoruz. Ormanlarimiz kirlenmesin diye babamla, büyüklerimle çöp topluyorum.” seklinde konustu.



"Bugün önemli bir gün"

Vatandaslardan Hamdi Temel de, “Bugün dünyada her yerde temizlik çalismasi var. Bugün önemli bir gün. Biz de Yozgat Çamliginda gönüllü, ögrenci, ev ahalisine kadar her insanimiz burada biz temizlik yapiyoruz. Çamligimiz gerçekten çok güzel ancak göze hos gelmeyen maddeler var. Lütfen çevremizi temiz tutalim, herkesin gönüllü olarak çevresini temiz tutmasi lazim.” ifadelerine yer verdi.

Kürsat Kayapinar ise “Biz de bugün temizlik yaptik. her gün Yozgat Çamligi Milli Parkinda yürüyüs yaptigimiz zamanlarda temizlik yapiyoruz. Elimizde posetlerle geziyoruz. Biz vatandas olarak görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA