Cinayet Zanlisi Babaya Müebbet, Ogluna Da 25 Yil Hapis Cezasi Verildi

Kirsehir’de 2013 yilinda 38 yerinden biçaklanarak öldürülen gurbetçi Mehmet Divar’in, 7 yil sonra yakalanan cinayet saniklarindan Kemal Divar’a müebbet, oglu Tunçer Divar’a ise 25 yil hapis cezasi verildi.

Cinayet Zanlisi Babaya Müebbet, Ogluna Da 25 Yil Hapis Cezasi Verildi


Kirsehir’in Çiçekdagi ilçesine bagli Ibikli köyündeki Çayirli mevkiinde su kanali içinde, 17 Haziran 2013 tarihinde, 38 yerinden biçaklanarak öldürülmüs çiplak vaziyette kimligi belirsiz erkek cesedi bulunmustu. O tarihte cesedin kimligini ve cinayeti aydinlatacak herhangi bir delil bulunamadigi için olay, faili meçhul olarak degerlendirildi. Kirsehir Il Jandarma Komutanligi tarafindan, 2020 yilinda özel bir ekip olusturularak kentteki faili meçhul olayin aydinlatilmasina yönelik çalisma baslatildi. 2013’te bulunan delilleri inceleyen özel ekip, olay yerindeki gözlügün ve iç çamasiri markasindan, öldürülen kisinin Almanya’dan gelen gurbetçi bir Türk vatandasi olabilecegini degerlendirdi. Çalismalarini bu yönde yogunlastiran jandarma ekipleri, cesedin Almanya’dan döndükten sonra ortadan kaybolan Mehmet Divar’a (55) ait oldugunu tespit etti.

Süphelilerin yakalanmasina yönelik 2022 yilinda çalisma baslatan Kirsehir Jandarma ekipleri, Mehmet Divar’in 2013 yilinda önce yurt disindan yüklü miktarda Euro getirdigi bilgisine ulasti. Bunun üzerine jandarma, cinayet zanlilarini bulmak için yakinlarinin o dönemdeki hesap hareketlerini kontrol etti. Cinayetin ardindan hesap hareketlerinde artis oldugu belirlenen Mehmet Divar’in kardesi Kemal Divar ve yegeni Tunçer Divar’i Ankara’da gözaltina alindi. Süphelilerin cinayeti para için isledikleri belirlendi. Kirsehir’e getirilen süphelilerden Kemal Divar ile oglu Tunçer Divar tutuklandi.

Yozgat Adliyesi Agir Ceza Mahkemesinde davanin son karar durusmasi görüldü.

Durusma salonunda tutuklu saniklar Kemal Divar ve oglu Tunçer Divar ile maktul Mehmet Divar’in oglu Adil Divar ve avukatlar hazir bulundu.

Taraflarin son savunmalarini alan mahkeme heyeti daha sonra kararini açikladi.

Mahkeme heyeti saniklarin bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldirmak veya islenmesini kolaylastirmak amaciyla "kasten adam öldürme" suçundan sanik Kemal Divar’a müebbet, oglu Tunçer Divar’a ise 25 yil hapis cezasi verildi.



Durusmada, saniklar cinayeti islemediklerini belirterek beratini istedi.

Durusma sonrasi müsteki avukati Gözde Divrik gazetecilere, 2013 yilinda Çiçekdagi’nda islenen bir cinayetin yedi sene boyunca faili meçhul olarak kaldigini, Kirsehir Il Jandarma Komutanligi’nin titiz çalismasi neticesinde maktulün kimligi 2020 yilinda tespit edilmesiyle kovusturmanin basladigini söyledi.



Dava dosyasini kapatmak isteyen saniklari sahte savci dolandirdi

Süphelilerden maktulün kardesi Kemal Divar ve oglu Tunçer Divar’in telasa kapilarak dosyayi kapattirmak için sahte savci ile anlastigini iddia eden Divrik, "Savciya 270 bin lira para ve telefon vermislerdir. Tabii bunun neticesinde savcinin sahte oldugu ortaya çikmis ve bu olayda kendileri de dolandirilmistir. Buradaki tek amaçlari dosyayi kapattirmak ve suçtan kurtulmaktir." dedi.



Baba müebbet oglu 25 yil hapis cezasi aldi

Divrik, sorusturma asamasindaki titiz çalisma ve kosturma asamasindaki delil toplanan delillerden de mevcut deliller neticesinde dosyada kararin çiktigini ifade ederek, "Saniklardan Kemal Divar agirlastirilmis müebbet cezasina çarptirilmis, sonra takdiri indirim hakki kullanilarak müebbet cezaya çevrildi. Saniklardan müebbet hapis cezasina çarptirilan Tunçer Divar da takdir indirim hakkiyla cezasi 25 yila düsürülmüstür. Tabii ki verilen karara karsi istinaf kanun yoluna basvuracagiz. Gerekli tüm islemleri takip edecegiz." diye konustu.



Maktulün oglu Baki Divar da katillerin amcasi ve kuzenin olmasinin kendilerini bir kez daha yiktigini belirterek, babasinin, amcasi ve kuzenine zamaninda çok yardim ettigini ifade etti.

Divar, cinayetin aydinlatilmasinda büyük çaba gösteren Kirsehir Il Jandarma Komutanligi ekiplerine de tesekkür etti.
Kaynak: İHA