Akdenizli Balikçilar 'Vira Bismillah' Dedi

Akdeniz’de 5 aydir denizden uzak kalan balikçilar, yasagin gece kalkacak olmasi nedeniyle son hazirliklarini tamamlayip "Vira Bismillah" diyerek açildi. Aileleri tarafindan dualarla ugurlanan balikçilar, yeni sezondan umutlu olduklarini aktardi.

Akdenizli Balikçilar 'Vira Bismillah' Dedi


Akdeniz’de hava sicakliginin diger bölgelere göre yüksek olmasi nedeniyle sezonu her yil oldugu gibi bu senede 15 gün geç açiyor. İçel genelinden balikçilar, bugün hem aglarin hem de teknelerinin son bakim ve kontrollerini yaparak gece saatlerinde sirenlerini çalarak açilmaya basladi.

Erdemli Balikçi Barinagi’nda da yaklasik 65 tekne av yasaginin kalkmasi nedeniyle hareket etti. Kaptan ve tayfalari aileleri barinaktan ugurladi. Kimileri tekneler ayrilirken fotograf çekti, kimileri de ellerini açip dua etti. "Vira Bismillah" diyerek yaklasik 6 mil açiga dogru yol alan teknelerin İçel Körfezi’ne ulasmasinin ardindan 00.00’dan itibaren aglarini atarak sezonun ilk avini almalari bekleniyor. 7 ay sürecek sezondan umutlu olan balikçilar, özellikle ilk ayin çok bereketli geçmesini beklediklerini kaydetti.



"Beklentimiz çok yüksek"

Bu gece yarisi sezon açilisi oldugunu animsatan Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Volkan Tas, "Yaklasik 60-65 tekne birlikte hareket ederek ilk molamizi yapip rizkimizi arayacagiz denizde. Arkadaslarimiz çalismalarini tamamladi, hazirliklar tamam. Vira Bismillah diyerek basliyoruz insallah. Beklentimiz her zamanki gibi çok yüksek, Allah’tan ümit kesilmez, rizki veren Allah diyoruz. Insallah emeklerimizin karsiligini alacagiz" dedi.

Balikçilardan Yalçin Sakin da, "Bu yilda Allah kismet etti sezonu açacagiz. Insallah bol rizik, bol balik olur, bütün insanlarin yüzü güler. Balikçiligin çok iyi gitmesini istiyoruz. Vatandasa da ucuz uygun balik yedirmek istiyoruz" diye konustu.



"Heyecanliyiz, umudumuz var"

Balikçi Emre Balkis ise, "Avlarimizi denize birakacagiz Allah nasip ederse. Heyecanliyiz, ilk günkü gibi her zaman umudumuz var. Temennimiz bu umudumuzun yerini bulmasi. Rabbim bütün balikçi kardeslerime bol kazançlar nasip eder insallah. Asagi yukari karadan 6 mil uzaklikta avciligimizi faaliyetimizi devam ettirecegiz" ifadelerini kullandi. Esini ugurlamaya gelenlerden Selin Balkis da "Bugün sezon açiliyor, herkes gibi bende esimi ugurlamaya geldim. Alisik oldugumuz bir durum, her sene ayni seyleri yapiyoruz. 7 ay boyunca sezon bitene kadar yol bekleyecegiz. Çok heyecanliyiz" diyerek düsüncelerini aktardi.
Kaynak: İHA