Kdz. Eregli TSO'da Seçim Takvimi Açiklandi

Zonguldak’in Eregli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan seçme ve seçilme hakkina sahip üye listelerinin 14 Eylül Çarsamba günü askiya çikacagi açiklandi .

Kdz. Eregli TSO'da Seçim Takvimi Açiklandi
Kdz Eregli TSO’dan yapilan açiklamada meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimlerinin 1 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasinda Kdz Eregli Gençlik ve spor ilçe Müdürlügü kapali spor salonunda yapilacagi belirtildi. Buna göre; seçme ve seçilme hakkina sahip üye listeleri 16 Eylül Cuma günü mesai saati bitimine kadar TSO Hizmet Binasi giris katinda üyelerin kontrolüne açik bulundurulacak. Meslek gruplarina göre sirket unvani veya isimlerini kontrol edecek üyeler, listedeki duruma göre islem yapabilecekler.

Konu ile ilgili Kdz Eregli ilçe seçim kurulu baskanligindan yapilan ilan ise söyle:

"Kdz. Eregli Ticaret Sanayi Odasi meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimi 5174 sayili kanunun ilgili madde hükümleri uyarinca 01.10.2022 cumartesi günü saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasinda “Kdz. Eregli gençlik ve spor ilçe müdürlügü kapali spor salonu” adresinde yapilacaktir. Bu nedenle Karadeniz Eregli Ticaret Sanayi Odasi’na kayitli seçme ve seçilme hakkina sahip üye listeleri 14-15-16 Eylül 2022 tarihlerinde ticaret ve sanayi odasi hizmet binasinda askiya çikarilacaktir.

5174 sayili Odalar ve Borsalar Birligi ile odalar ve borsalar kanunu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ile odalar ve borsalar organ seçimleri hakkindaki yönetmeligin ilgili maddeleri uyarinca;

ilan(aski) süresi içinde oda üyeleri tarafindan listelere yapilacak itirazlar ilçe seçim kurulu baskani tarafindan incelenip karara baglanacagindan dolayi bu itirazlarin yetkili kisiler tarafindan bizzat Kdz. Eregli ilçe seçim kurulu baskanligina yapilmasi gerekmektedir. Aski süresi içinde seçme ve seçilme hakkina haiz olduklarini belgeleyenler oy verme listelerine eklenecek olup, aski süresi sonunda yapilacak olan itirazlar dikkate alinmayacaktir.

seçme ve seçilme hakkina sahip tüm üyelere ilanen duyurulur."
Kaynak: İHA