Muratpasa Belediyesi Maaslari TÜFE'ye Endeksledi

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, yaklasik 2 bin 200 çalisani ilgilendiren toplu is sözlesmesi imza töreninde “Maaslari tüketici fiyat endeksine kisaca TÜFE’ye endeksleyen çok az sayida sözlesmeden birini imzaladik” diye konustu.

Muratpasa Belediyesi Maaslari TÜFE'ye Endeksledi


Muratpasa Belediyesinde yaklasik 2 bin 200 çalisani ilgilendiren toplu is sözlesmesi görüsmeleri tamamlandi. Belediye-Is Sendikasi’yla sürdürülen görüsmelerin sonucunda 2022-2024 yillarini kapsayan sözlesme, Belediye Baskani Ümit Uysal ve Sube Baskani Mehmet Mercan arasinda imzalandi.

Sube Baskani Mercan, “Toplu is sözlesmesi, isçi arkadaslarimiza, sendikamiza ve emegin yaninda olan herkese hayirli olsun” dedi.

Görüsmelerin son derece güzel geçtigini dile getiren Mehmet Mercan, “Insallah bundan sonraki süreçte de birlik, beraberlik içinde emek için ne yapilmasi gerekiyorsa Baskanimiz Ümit Uysal’la beraber, belediyemizin imkânlari dâhilinde, en iyisini yapmak için var gücümüzde çalisacagiz” diye konustu.



Maaslar TÜFE’ye endeksli

Baskan Uysal ise görüsmelerde yer alan herkese tesekkür etti. Imzalanan toplu is sözlesmesiyle bir sentez yapmaya çalistiklarini aktaran Baskan Uysal, “Amacimiz, kamu hizmetleri aksatilmadan bütçe imkânlari çerçevesinde emekçilerimizi gelisen ekonomik sartlarda maksimum koruyacak noktayi bulmakti. Su anda imzaladigimiz sözlesmeyle buna ulastik” diye konustu.

Baskan Uysal konusmasinin devaminda sunlari söyledi: “Hizmetlerinin bir kismini, asgari ücretle personel çalistiran müteahhit firmalarca gerçeklestiren ve bunun üzerinden kendi çalisana görece yüksek maas ödeyen belediyeler hariç, Akdeniz bölgesinde en yüksek maasi veren belediye durumundayiz. Gönül çok daha fazlasini vermek ister. Ama gerçek enflasyonun yüzde 200’e dayandigi bir ülkede kamu idaresi olmak da çalisan olmak da çok zor. Bütün bu yarar dengelerini gözeterek hareket etmekte oldukça güç. Ama bunu elimizden gelen maksimum ölçüde basarmaya gayret ediyoruz. Ayrica maaslari tüketici fiyat endeksine kisaca TÜFE’ye endeksleyen çok az sayida sözlesmeden birini imzalamis bulunuyoruz. Hayirli olsun.”

Muratpasa Belediyesi’nde 2 yil boyunca uygulanacak toplu sözlesmeyle en düsük maas, bayram ikramiyeleri, yol ve çocuk yardimi ve çesitli hizmet kollari için ödenen tazminatlar hariç 7 bin TL oldu.
Kaynak: İHA