Kastamonu Üniversitesi'nin Projesine Destek

Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinin Adana-Karaisali Yöresi Kizilçam Mescereleri için Çap-Boy Modelleri” projesi TÜBITAK tarafindan desteklenecek.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisligi Bölümü Arastirma Görevlisi Dr. Fadime Saglam’in yürütücü ve Doç. Dr. Oytun Emre Sakici’nin arastirmaci oldugu TÜBITAK 1002- Hizli Destek Programi çerçevesinde hazirlanan “Adana-Karaisali Yöresi Kizilçam Mescereleri için Çap-Boy Modelleri” baslikli proje TÜBITAK tarafindan kabul edilerek, destek almaya hak kazandi.

Desteklenen proje çerçevesinde Dogu Akdeniz Bölgesi Adana-Karaisali yöresinde yayilis gösteren kizilçam mescereleri için çap-boy modellerinin gelistirilmesi amaçlaniyor. Proje ile çap-boy modellerinin gelistirilmesi ile kizilçam mescerelerine iliskin hacim, biyokütle ve karbon tahminlerine katki saglanacak.

Proje ile ilgili degerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Ögretim elemanlarimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA