'Dondurmayi 18.00'Den Sonra Tüketin'

Tatlilarla arasinda karsilastirma yapildiginda kalorisi daha düsük olan dondurmanin yaz aylarinin vazgeçilmez bir ara ögünü oldugunu belirten Diyetisyen Melisa Karatas, “Dondurmayi aksam 18.00’den önce tüketmeye özen gösterin. Günde 3 top dondurmadan fazlasini tüketmeyin. Aksam yemekten sonra dondurma tüketimlerinde evde hazirladiginiz sekersiz dondurmalari tercih edebilirsiniz” dedi.

'Dondurmayi 18.00'Den Sonra Tüketin'
Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karatas, yazi fit geçirmek isteyenlere ara ögünlerde tüketilmesi için 3 top dondurma önerisinde bulundu. Tatlilarla arasinda karsilastirma yapildiginda kalorisi daha düsük olan dondurmanin yaz aylarinin vazgeçilmez bir ara ögünü oldugunu belirten Diyetisyen Melisa Karatas, “Yaz aylarinda kalorisi az 3 top dondurma mutluluguna kim hayir diyebilir” diye konustu.



3 toptan fazlasina dikkat

1 dilim baklava 170 kalori, 1 adet sufle 390 kalori enerji verirken,1 top dondurmanin yaklasik 104 kalori içerdigini söyleyen Dyt. Melisa Karatas, fit kalmak isteyenlere yazin dondurma tüketiminde dikkatli etmeleri gerekenleri söyle anlatti:

“Dondurmayi aksam 18.00’den önce tüketmeye özen gösterin. Günde 3 top dondurmadan fazlasini tüketmeyin. Aksam yemekten sonra dondurma tüketimlerinde evde hazirladiginiz sekersiz dondurmalari tercih edebilirsiniz. Seker hastaliginiz varsa ya da seker hastaligina yatkin bir metabolizmaniz varsa seker içermeyen diyabetik dondurmalar tercih edilmelidir. Saglikli ve güvenilir dondurma tercih etmek için etiketini okumayi unutmayin.”

Ev yapimi dondurma tarifi

Dondurmanin lezzetine lezzet katmak için ekstra çikolata, kuru meyve veya meyve parçaciklari, ceviz, findik, fistik gibi kuruyemislerle çesitlendirmenin masum görünen dondurmanin kalorisini en az 150 kalori arttiracagini hatirlatan Dyt. Melisa Karatas, ev yapimi diyet dondurmanin tarifi hakkinda su bilgileri verdi:

“Muzlari ve çilekleri buzdolabi posetine koyup, buzlukta 1 gece bekletin. Ertesi gün süt veya yogurdu meyveler iyice karisana kadar rondodan geçirin. Bir kabin içine karisimi güzelce yayin. Dondurucuda birkaç saat bekletip afiyetle tüketin. Dondurmayi yemek sonrasi tatli olarak degil ara ögün alternatifi olarak yemeklerden 2-3 saat sonra ya da önce tüketmek gerekir.”
Kaynak: İHA