2 Bin 500 Büyükbas Hayvan Asilanacak, Ölümler Son Bulacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi, büyükbas hayvanlarda görülen ölümcül BVD/MD hastaligina karsi asilama projesi baslatiyor. Proje ile Kale ilçesinde bulunan 2 bin 500 büyükbas hayvan asilanarak üreticilerin ölümcül hastalikla mücadele etmelerine destek saglanacak.

2 Bin 500 Büyükbas Hayvan Asilanacak, Ölümler Son Bulacak


Denizlili üreticilerin kalkinmasina destek vermeyi sürdüren Denizli Büyüksehir Belediyesi, Kale ilçesindeki büyükbas hayvanlarda yogun olarak görülmeye baslayan BVD/MD (Bovine Viral Diarrhea/Mucosal Disease) hastaligi ile mücadelede asilama projesi baslatiyor. Denizli Büyüksehir Belediyesinin Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile isbirliginde baslatilan proje ile Kale ilçesinde 217 isletmede yer alan toplam 2 bin 500 büyükbas hayvan asilanarak ölümcül hastalikla mücadele etmelerine destek saglanacak. Asilama ile sürüye yeni virüs girisinin önlenecegine isaret edilirken, BVD/MD riski de azaltilacak. Hastaligin bulundugu bölgelerin kontrol altina alinmasi ve yayilmasinin önlenmesi için Büyüksehir Belediyesi ile Tarim ve Orman Il Müdürlügünün ortaklasa yürütecek oldugu projede, 2500 doz asi ve 2500 doz rapel asi olmak üzere toplam 5.000 doz inaktif asi, 2 bin 500 büyükbas hayvana uygulanacak.

“Her kosulda üreticimizin yanindayiz”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, kentin dört bir tarafinda kirsal kalkinma desteklerini artirarak sürdürdüklerini söyledi.

Kale ilçesinde yer alan büyükbas hayvan isletmelerinde yogun bir sekilde görülmeye baslanan BVD/MD hastaligina karsi baslatacaklari asilama projesi ile üreticilerin zarar görmemesi için gerekli destegi saglayacaklarini ifade eden Baskan Zolan, “Üreticilerimizin cani gibi baktigi hayvanlarinda salgin hastaligin ve can kayiplarinin önüne geçmek için bir mücadele baslatiyoruz. Büyükbas hayvan isletmelerinde bulunan 2 bin 500 büyükbas hayvana gerekli asilarin yapilmasini saglayacagiz. Kayiplarin ve hastaligin önüne geçmek istiyoruz. Üreticilerimiz zarar görmesin istiyoruz. Her kosulda üreticimizin yanindayiz” dedi.

Kaynak: İHA