Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Kur'an-I Kerim'i En Güzel Sekilde Okuyan Hocalara Ihtiyacimiz Var'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Musikiyi en güzel sekilde ögrenip onun egitimini alip, minarelerimizden onu en güzel sekilde okuyan hocalarimiza, camilerimizde Kur’an-i Kerim’i en güzel sekilde okuyan hocalarimiza bugün o kadar çok ihtiyacimiz var ki” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Kur'an-I Kerim'i En Güzel Sekilde Okuyan Hocalara Ihtiyacimiz Var'
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Diyanet Akademisi Ankara Rifat Börekçi Dini Ihtisas Merkezi dil kurslari, dini musiki kurslari ile seyir sahne sanatlari kursiyerlerinin mezuniyet programina katildi.

Erbas, 2013’te baslayan dini musiki egitiminde 5’inci mezunlarin verildigini, 100’den fazla kisinin bu bölümden mezun oldugunu belirtti.



“Kur’an-i Kerim’i en güzel sekilde okuyan hocalara ihtiyacimiz var”

Diyanet Isleri Baskani Erbas, söyle devam etti:

“Bizim musikimiz, camiden dogmus ve camiden yayilmistir. Dolayisiyla bugün o kadar çok ihtiyacimiz var ki, musikiyi en güzel sekilde ögrenip onun egitimini alip, minarelerimizden onu en güzel sekilde okuyan hocalarimiza, camilerimizde Kur’an-i Kerim’i en güzel sekilde okuyan hocalarimiza. Yüzlerce binlerce emek verilerek bestelenmis eserleri, ilahileri en güzel sekilde okuyan hocalarimiza ihtiyacimiz var. Insallah Diyanet Akademisi’nden mezun etmis oldugumuz sizler gibi hocalarimiz bunun egitimine katki saglayacaklarsiniz insallah.”

Sahne sanatlariyla ilgili yapilan bu egitimlerin Diyanet Isleri Baskanligi bünyesinde bir ilk oldugunu, egitimlerin bundan sonra da verilmeye devam edecegini dile getiren Erbas, “Sanat bizim medeniyet unsurlarimizdan birisidir. Allah yarattigi her kulunun kalbinde bir sanat mahareti de yaratmistir. O kullardan bir kismi sesiyle bir kismi davranislariyla, bir kismi resim yaparak farkli alanlarda farkli sanat dallarinda kabiliyetlerini gösterirler. Bizim amacimiz zaten Allah’in yaratmis oldugu kabiliyetleri ortay çikarmak ve milletin istifade etmesini saglamak” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Diyanet Akademisi çerçevesinde yurt disina gönderilen din görevlilerine verilen dil egitimi kursunun 5 Agustos günü ilk mezunlarini verecegi bilgisini paylasti.

Öte yandan, Diyanet Akademisi Ankara Rifat Börekçi Dini Ihtisas Merkezi’ndeki egitimlerden mezun olan kursiyerler, aldiklari egitimleri program kapsaminda katilimcilara sergiledi.
Kaynak: İHA