Sürat Motorunun Tekneye Çarptigi Anlarin Görüntüleri Ortaya Çikti

Mugla’nin Marmaris ilçesinde sürat motoru ile deniz taksinin çarpismasi sonucu Ingiliz turistin ölümüne neden olan kazanin güvenlik kamera kayitlari ortaya çikti.

Sürat Motorunun Tekneye Çarptigi Anlarin Görüntüleri Ortaya Çikti


Olay, Marmaris Körfezi’nde ögle saatlerinde 5 yildizli bir otelin önünde meydana geldi. Su sporlari istasyonuna ait bir sürat teknesi Marmaris-Turunç seferi yapan deniz taksi ile Kizilkum açiklarinda çarpisti. Ihbar üzerine Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanligi ekipleri harekete geçti. Çevredeki tekneci ve sahil güvenlik ekipleri yardimiyla yaralilar karaya çikarildi. Saglik ekipleri yaralilara ilk müdahaleyi yaparken, 44 yasindaki Ingiliz Anna Capuano’nun çarpisma esnasinda öldügünü tespit etti. Ingiliz turistin cenazesi Marmaris Devlet Hastanesi morguna kaldirilarak Ingiltere Fahri Konsolosluk yetkililerine bilgi verildi.



Tekne taksiyi kullanan Tamer Altindag ile Mirvat Jakmara (43), Lush Elin (21), Peter Jordin (40) ve Cleion Svetiellu (19) ise çarpisma esnasinda yaralandi. Yaralilardan 3’ü Devlet Hastanesi, 2’si ise özel hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Yaralilardan birinin hayati tehlikesinin devam ettigi ögrenilirken Sahil Güvenlik Komutanligi tarafindan incelemenin sürdügü açiklandi.

Kazaya neden oldugu belirlenen sürat motoru kullanicisinin emniyet ve sahil güvenlik verilerinde çalistigina dair kaydi ve kullanma ehliyetinin olmadigi iddia edildi. Taksirle adam öldürmek suçu ile sorusturmanin devam ettigi ögrenilirken, tekne dolmusun su sporlari parkuru alanina girdigi açiklandi.
Kaynak: İHA