Yalovali Balikçilar Dualarla Denize Açildi

Yalova Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan Balikçilik Av Sezonu Açilis Töreni düzenlendi. Yalovali balikçilar düzenlenen törende edilen dualarla denize ugurlandi.

Yalovali Balikçilar Dualarla Denize Açildi
Av Sezonu Açilis töreni Armutlu ilçesindeki Kabakli Balikçi Barinagi’nda gerçeklestirildi.

Program Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Ilahilerinde okundugu etkinlik ardindan av sezonu için yapilan duayla devam etti. Törende konusan Yalova Deniz Ürünleri Avcilari Birligi Baskani Recai Sert, av sezonunun hayirli olmasini diledi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Suat Parildar ise balikçilarin 1 Eylül itibariyle denize açilarak 7,5 ay boyunca riziklarini arayacaklarini söyledi.

Bereketli ve basarili bir sezon dileyen Parildar, Yalova’nin 123 kilometre kiyi seridiyle sahip oldugunu hatirlatarak söyle konustu:

“Su ürünleri sektöründe de yaklasik 53 bin kisiye dogrudan, 500 bin kisiye de dolayli olarak istihdam saglanmaktadir. Ilimizde ise kayitli olarak 156 balikçi gemimiz bulunmakta ve bin 168 ticari balikçi kardesimiz sektöre hizmet vermektedir."

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise balikçilarin taleplerini Ankara’da ilgili kurumlara her zaman ilettiklerini ifade etti.

Geçtigimiz yil müsilaj nedeniyle yasaman sikintinin bu sene Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin aldigi önlemlerle önüne geçildigine deginen Akyol, av sezonunun hayirli olmasini diledi. Ardindan protokol üyeleri balikçi teknelerini gezdi.

Balikçilar yeni av sezonundan umutlu olduklarini söyledi.

Etkinlige Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk ve kurum müdürleri de katildi.

Kaynak: İHA