Geleneksel Okçuluk Ve Bowling Disiplinlerinde 'Zafer Turnuvasi' Düzenlendi

Zafer Bayrami onuruna düzenlenen Geleneksel Okçuluk ve Bowling ’Zafer Turnuvasi’, ’Meydanda Zafer, Sahada Zafer’ konseptinde tasarlandi. Sportmen rekabetin temsil edildigi müsabakalar ’Zafer Bayrami’nda Zafer Kazan’ sloganiyla gerçeklesti.

Geleneksel Okçuluk Ve Bowling Disiplinlerinde 'Zafer Turnuvasi' Düzenlendi
Spor Bilimleri Fakültesi himayesinde organize edilen Zafer Turnuvasi için bir araya gelen sporcular, Kültür Merkezi Okçuluk Salonu ve Bowland Bowling Salonunda Zafer Bayramini anlamli bir etkinlikle andi. Bireysel eslesmeler sonunda Geleneksel Okçuluk disiplininde Selman Çakir birinci, Fatih Anil ikinci, Mevlüt Gönen üçüncü olurken; Bowling kategorisinde Fatih Anil birinci, Önder Sipal ikinci, Tuncay Öktem ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere madalyalarini Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Savas Bülbül ve Prof. Dr. Mahir Kadakal ile birlikte Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Ali Ceyhan takdim etti.

Geleneksel Okçuluk ve Bowling Zafer Turnuvasinin anlami üzerine açiklama yapan ve turnuvaya katilan sporculari tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, muasir medeniyet seviyesinin bir rekabet seviyesi oldugunu ve her alanda birbirine kenetlenen zaferlerin birikimi olarak elde edildigini söyledi.

Spor disiplinlerinin zafer kavraminin boyutlarini düsünmeye yardimci olduguna dikkat çeken Rektör Türkmen, "Sporda üç tür zafer vardir. Birincisi kisinin kendi sinirlari ve nefsinin baskilarini bertaraf ettigi özsel zafer; ikincisi rakibin ofansifligini bertaraf eden bireysel zafer; üçüncüsü ise rakiplerin ataklarini bertaraf etmek için bir olmayi gerektiren takim zaferi. Bu üç zafer de meydan muharebelerinde kazandigimiz zaferin temsilî karsiliklaridir. ’Zafer Bayrami’nda Zafer Kazan’ vurgusu, sporun mücadele felsefesini her alanda emsal kilmak adina önemli bir mesaj oldu. Tüm katilimcilara bu anlamli mesaja verdikleri destek için tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA