Erdogan Açiklamasi 'Ege'de Her Firsatta Tacizleri Ile Huzursuzluk Çikartanlarin Sadece Masa Oldugunu Biliyoruz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Ege’de her firsatta tacizleri ve terbiyesizlikleriyle huzursuzluk çikartanlarin sadece masa oldugunu, asil mücadeleyi onlarin gerisindekilerle verdigini biliyoruz. Dogu Akdeniz’de ülkemizin çikarlarini baltalamak için kopartilan gürültülerin gerisindeki karin agrilarinin gayet iyi farkindayiz. Neredeyse 60 yildir kapisinda bekletildigimiz Avrupa Birligi’nin bizimle ne demokratik, ne ekonomik standartlari mukayese edilemeyecek ülkeleri üye yaparken Türkiye’yi disarida birakmasinin sebebini de çok iyi biliyoruz” dedi.

Erdogan Açiklamasi 'Ege'de Her Firsatta Tacizleri Ile Huzursuzluk Çikartanlarin Sadece Masa Oldugunu Biliyoruz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Tuzla’da Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Törenine katildi.

Programa ayni zamanda TBMM Baskani Mustafa Sentop, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve mezun olan ögrenciler katildi.

19’u yabanci dost ülkelerden, 274 deniz harp okulu, 286 hava harp okulu olmak üzere toplamda 560 ögrenci mezun oldu.

“ÜZÜNTÜ VERICI GIDIS ESKI TÜRKIYE’NIN RUHUMUZU YARALAYAN LEKELERINDEN BIRI OLARAK TAMAMEN GEÇMISTE KALMISTIR”

Programda konusan Cumhurbaskani Erdogan, “Milli Savunma Üniversitemiz faaliyete basladigi günden itibaren hem 15 Temmuz’un yol açtigi zafiyetleri giderme hem de egitim ögretim kalitesini günün ihtiyaçlarina göre yükseltme bakimindan çok önemli basarilara imza atmistir. Denizcilerimiz Barbaros’un izinde Akdeniz’de, Ege’de, Karadeniz’de ve kendilerine görev verilen her yerde ülkemizin çikarlarini korumakta, milletin emanetini en yüksekte tutmaktadir. Ayni sekilde 15 Temmuz ihanetinden en büyük yarayi alan Hava Kuvvetlerimiz de kisa sürede kendini toparlayarak gökyüzündeki hakimiyetimizi pekistirdiler. Milli Savunma Üniversitemiz bugüne kadar 111 F16 pilotu yetistirdi. Hali hazirda yüzden fazla mezunumuz da pilotluk egitimlerini tamamlamak üzeredir. Birilerinin sirf ordumuzun insan gücü temin ve egitim kapasitesine darbe vurmak için çikardigi fitnelerin nasil bos oldugunun ispati iste burada karsimizdaki manzaradir. Harp okullarinin egitim sürelerini 4 yildan 5 yila çikartarak egitim kapsamini genisleterek ve kalitesini artirarak ülkemizin hedeflerine uygun nitelikli askeri personel yetistiriyoruz. Dünyanin ve ülkemizin yasadigi gelismelerin gerisinde kalan degil önünde giden bir egitim sistemiyle kendimizle birlikte dostlarimizin da ihtiyaçlarini karsiliyoruz” dedi.



“NE ZAMAN KI ORDUMUZ BU VASIFLARINDAN UZAKLASTIRILMISSA ISTE O VAKIT BIZIM IÇIN ALARM ZILLERI ÇALMAYA BASLAMISTIR”

“Bizim devlet gelenegimizde ordu milletin degerleriyle teçhiz edilmis, devletin temel tasi ve ülkenin bekasinin teminati olan bir kurumdur” diyen Erdogan, “Ne zaman ki ordumuz bu vasiflarindan uzaklastirilmissa iste o vakit bizim için alarm zilleri çalmaya baslamistir. Osmanli’nin kara sinifini olusturan Yeniçeriler Bektasi Ocagi’nda yetisiyor ve yogruluyor. Tarihte oldugu gibi bugün de karacilarimiz her kazaya besmele, hamdele esliginde çikmakta, Allah Allah nidalariyla düsmanin üzerine yildirim gibi inmektedir. Bin yili askin süredir kanlariyla topragi sulayan, gül bahçesine girer gibi sehadete yürüyen bir orduya baska türlüsü zaten yakismazdi. Denizcilerimizle Akdeniz’i bir Türk gölü haline getiren namli reislerimizin izinde gemilerimizdeki bayragin üstünde yer alan Kur’an-i Kerim’in gölgesinde her islerine ‘Bismillah’ diyerek baslayan cengaverlerdir. Havacilarimiz da dünyayi kus bakisi görmeye imkan veren isleri sayesinde Rabb’imizin verdigi nimetlere ve güzelliklere en çok hamdeden sinif olsa gerektir. Maalesef bir dönem ordumuzun gücünü aldigi bu kadim köklerinden koparma gayretleri hat safhaya çikmisti. Kisla camilerinin kapatilmasi ve asker ailelerine sergilenen ayrimcilik basta olmak üzere bu üzüntü verici gidis hamdolsun eski Türkiye’nin ruhumuzu yaralayan lekelerinden biri olarak tamamen geçmiste kalmistir. Deniz Harp Okulumuzun Heybeliada’daki ilk yerleskesinde bulunan cami Tuzla’daki yeni yerine geçtikten sonra ihmal edilmisti. Milli Savunma Üniversitemiz iste bu eksigi giderdi. Deniz Harp Okulu camimizin bugün ayni zamanda açilisini yapiyoruz. Kara ve harp okullarimizda insaatina baslanan camilerimizi de insallah en kisa sürede tamamliyoruz” dedi.



“DOGU AKDENIZ’DE ÜLKEMIZIN ÇIKARLARINI BALTALAMAK IÇIN KOPARTILAN GÜRÜLTÜLERIN GERISINDEKI KARIN AGRILARININ GAYET IYI FARKINDAYIZ”

“Ülkemizin yaklasik 40 yilina mal olan terör saldirilarinda sadece milletimizin degerlerine ve varligina düsman teröristlerle degil, onlari üzerimize salanlarla da mücadele ettik” ifadelerini kullanan Cumhurbaskani Erdogan, sunlari kaydetti:

“Ege’de her firsatta tacizleri ve terbiyesizlikleriyle huzursuzluk çikartanlarin sadece masa oldugunu, asil mücadeleyi onlarin gerisindekilerle verdigini biliyoruz. Dogu Akdeniz’de ülkemizin çikarlarini baltalamak için kopartilan gürültülerin gerisindeki karin agrilarinin gayet iyi farkindayiz. Neredeyse 60 yildir kapisinda bekletildigimiz Avrupa Birligi’nin bizimle ne demokratik, ne ekonomik standartlari mukayese edilemeyecek ülkeleri üye yaparken Türkiye’yi disarida birakmasinin sebebini de çok iyi biliyoruz. Ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çiktigi bir dönemde ihtiyacimiz olan destegi vermeyen NATO’nun, çok daha hafif gerekçelerle, nerelere güç aktardigini elbette görüyoruz. DEAS bahanesiyle bölgemiz kana ve atese bulanirken, bu örgütle gerçek ve en etkin mücadeleyi yürüten Türkiye’ye gözlerini ve kulaklarini tikayanlarin riyakarliginin en yakin sahidi biziz. Dünyanin dört bir yaninda ve özellikle de sinirlarimiz dibinde teröristlere bilabedel yagdirilan silahlari bize parasiyla satmayanlarin niyetlerinden hiç süphesiz haberdariz. Bir asir önce Osmanli’yi adeta lime lime edenlerin yikici güçlerini, milli mücadelemizi yürütür ve Cumhuriyetimizi kurarken diplomasinin inceliklerini kullanarak kendimizden uzak tutmustuk. Bugün de, geçtigimiz 20 yilda ülkemize kazandirdigimiz altyapinin üzerinde 2023 hedeflerimizi gerçeklestiriyor ve 2053 vizyonumuzu olusturuyorken ayni sabri sergiliyoruz. Milli mücadeleyi nasil kendi ülkelerine ve milletlerine güvenleri olmayan bu manda sevdalilarina ragmen kazandiysak, bugün de ayni zihniyettekilere ragmen Türkiye’yi hedeflerine ulastiracagiz” dedi.



“BIZ ARTIK IHA’LARIMIZLA VARIZ, SIHA’LARIMIZLA VARIZ, AKINCI’LARIMIZLA VARIZ”

Cumhurbaskani Erdogan, “Göreve geldigimizde yerli silahlanmamiz yüzde 20 idi. Simdi yüzde 80. Biz artik IHA’larimizla variz, SIHA’larimizla variz. Akinci’larimizla variz. Simdi Gök beylerimizle variz. Ve bütün bu silahlarimizla dünyada bize düsman olanlarin korkulu belasiyiz. Artik ekonomisi küçük oyunlarla prangaya alinip kolayca sömürülen bir ülke degiliz. Artik biz dünyadaki hiçbir ülkeye sahip oldugu imkanlar sebebiyle hayranlikla bakan bir ülke de degiliz. Onlar geçti. Onlar tarih oldu. Çünkü artik Türkiye gerçeklestirdigi atilimlar sayesinde siyasi ve ekonomik olarak özgürlesmis, kendi menfaatlerini savunabilecek seviyeye gelmis, kendi hedeflerine kararlilikla yürüyen bir ülkedir. Milletler, geçmisten aldiklari güçle geleceklerini insa ederler. Türk milleti dünyanin en zengin medeniyet birikimlerinden birine sahiptir. Küresel gelismeler Türkiye’nin önüne altin bir firsat getirmistir. Bu tarihi firsati degerlendirmenin yolu birligimize, kardesligimize siki sikiya sahip çikmamiza baglidir” dedi.

(Mustafa Biçer/IHA)
Kaynak: İHA