30 Agustos Zafer Bayrami'nin 100. Yilinda Osmaniye'de Fener Alayi Düzenlendi

Osmaniye’de 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili dolayisiyla fener alayi düzenlendi. Ellerindeki Türk bayraklariyla yürüyüse katilan vatandaslar yürüyüs sonunda havai fisek gösterisini begeniyle izledi.

30 Agustos Zafer Bayrami'nin 100. Yilinda Osmaniye'de Fener Alayi Düzenlendi
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili kutlama etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Belediyesi’nin organizasyonuyla fener alayi yürüyüsü gerçeklestirildi.

Atatürk Caddesi Mehmet Eminler Konagi’ndan baslayan yürüyüs 2023 Açik Hava Müzesine kadar devam etti. Belediye Mehter Takimi’nin da eslik ettigi yürüyüste mehteran takimi tarafindan seslendirilen marslara ellerinde Türk bayragi ve mesale olan yüzlerce vatandas eslik etti. Yürüyüs sonunda belediye binasi önünde gerçeklestirilen havai fisek gösterisi protokol mensuplari ve vatandaslar tarafindan begeniyle izlendi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi etkinlik halk oyunlari gösterisiyle sona erdi.

Havai fisek gösterisinin ardindan vatandaslara seslenen Vali Erdinç Yilmaz, “Türk tarihinin en önemli yok olma, var olma mücadelesini kazandigi ve dünyaya ’dur’ dedigi bu sanli mücadelede Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini kahraman sehitlerimiz ve gazilerimizi sükranla aniyorum” dedi.

Kaynak: İHA