Baba Ogul Ata Meslegi Sahafligi Yasatmaya Çalisiyor
Malatya’da yasayan Nurhan Keçeli, oglu Çagri Keçeli ile birlikte unutulmaya yüz tutmus ata meslegi sahafligi yasatmaya çalisiyor.

Kentte yarim asirdan fazla sahaflik yapan babasi Muharrem Keçeli’nin vefatinin ardindan isleri devir alan Nurhan Keçeli oglu Çagri Keçeli ile birlikte unutulmaya yüz tutmus ata meslegi sahafligi gelecek nesillere aktarmak için mücadele veriyor. Babasi Muharrem Keçeli’nin 1943 yillarinda çirak olarak çalistigi ayakkabicinin kapanmasi üzerine kitaplara olan meraki sonucu sahaflik yapmaya basladigini kaydeden Nurhan Keçeli, babasinin vefatinin ardindan basina geçtigi isleri oglu ile birlikte sürdürmekte kararli olduklarini söyledi.
Malatyalilarin okumayi sevdigini kaydeden Keçeli, ”Internet üzerinden de alisveris yapiyoruz. Yurtiçi ve yurtdisindan gelen çesitli talepleri karsiliyoruz. Malatya’da okuma orani yüksek, bilhassa geçlerin okuma oranlari yüksek" dedi
Yas araligina göre tercihlerin degistigini aktaran Keçeli daha çok dini yayinlarin satisinin yapildigini ifade ederek, ellerinde Osmanli dönemine ait 200 yillik kitaplarinda oldugunu kaydetti.
Babasinin dedesinden devir aldigi isletmeyi üçüncü kusak olarak yasatma gayretinde olacagini belirten Çagri Keçeli ise “Babamla beraber sahafligi devam ettiriyoruz. Babamdan sonra devam ettirmek istiyorum. Dedemin biraktigi bu mirasi Malatya’nin bir degeri olarak yasatacagiz insallah” diye konustu
