Sultangazi'de Uzun Namlulu Silahlarla Kahvehaneyi Taradilar Açiklamasi 2 Yarali

Sultangazi’de kavga eden gruplardan bir tanesi iki gün sonra, kavga ettigi sahislarin bulundugu kahvehaneyi uzun namlulu silahlarla taradi. Kahvehanedekilerin karsilik vermesi sonucu yasanan silahli çatismada iki kisi yaralanirken, polisin olayla ilgili baslattigi çalismalar sürüyor.

Sultangazi'de Uzun Namlulu Silahlarla Kahvehaneyi Taradilar Açiklamasi 2 Yarali


Olay, Sultangazi Gazi Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, 1 Agustos tarihinde iki grup arasinda henüz bilinmeyen bir sebeple kavga çikti ve bir kisi yaralandi. Bugün aksam saatlerinde taraflardan biri digerine kahvehanede otururken uzun namlulu silahlarla saldiri düzenledi.

Saldiriya ugrayan grup da silahla karsilik verdi. Olayi gören civardaki vatandaslar durumu polis ve saglik ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alirken saglik ekipleri ise ilk müdahalelerini olay yerinde yaptigi iki kisiyi hastaneye kaldirdi. Polis ekipleri olay yerinde çalismalari sürerken kaçan sahislari yakalamak için çalisma baslatti.

“Kardesimi sokaga çikaramiyorum”

Mahalle sakinlerinden Yakup Tatar, olayi anlatarak, “Ben bir sokak asagidaydim silah sesleri geldi baya asiri derecede. 35-40 el ates ettiler. Yukari çiktigimda 3-4 tane araç vardi kesin planli bir seydi. Bizim arkadas orada otururken onun bel üstüne mermi geliyor. Onu araçla hastaneye falan kaldirdik. Yapanlari da zaten taniyoruz bilinen kisiler. Geçen hafta da ayni olayi yasadik asagi tarafta. Her hafta yasanan bir olay artik rutin bir sey haline geldi. Karsi taraf ates ediyor çocuklar mahalleye çikamiyor. O taraf geliyor buraya ates ediyor bu taraf gidiyor oraya ates ediyor. Bizim arkadas yok yere geldi burada vuruldu. Yaklasik 50-60 el ates edildi. 3-4 yarali vardi. 3-4 gün önce de asagi tarafta çatistilar. 3 senedir bunlar birbirlerine ates ediyor. Gecesinden de ayni olay yasanacak burada. Kardesimi sokaga çikartamiyorum. Suan suradan gidecegim ve belki de ben de vurulacagim. Ona selam veriyorum karsi taraf geliyor niye ona selam verdin diyor. Buna selam veriyorum bu sefer karsi taraf niye ona selam veriyorsun, diyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA