PAÜ Yönetimi Tercihler Öncesinde 'Neden PAÜ' Sorusunu Cevapladi

DENIZLI – Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, rektör yardimcilari ve fakülte dekanlariyla birlikte, aday ögrencilerin PAÜ’yü tercih etmesi için akillara gelen sorulari cevaplandirdi.

PAÜ Yönetimi Tercihler Öncesinde 'Neden PAÜ' Sorusunu Cevapladi


PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, rektör yardimcilari ve fakülte dekanlari ile birlikte, PAÜ Hasan Kasapoglu Kongre ve Kültür Merkezi’nden yayinlanan Metropol Meydani programinda üniversite tercihleri ile mesleki kariyerlerine önemli bir adim atacak ögrencilerin neden PAÜ’yü tercih etmesi gerektigi konusunda bilgiler paylasti.

Denizli’nin egitime son derece önem veren bir sehir olduguna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ’yü tercih eden adaylarin, farkli birçok yönüyle, bu kararlarindan dolayi memnun olacaklarina inandigini ifade etti.

Bu yil PAÜ’de 10 binin üzerinde ögrencinin, mezuniyet sevinci yasayarak mesleki kariyerlerine adim attigini hatirlatan Rektör Prof. Dr. Kutluhan sözlerinin devaminda geçtigimiz egitim ögretim yilini degerlendirdi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sözlerine söyle devam etti: “Pamukkale Üniversitesi, pandemide derslerini online olarak sürdürdü. Konularin daha iyi anlasilmasi adina dersler videoya alindi ve bunlar dijital sistemimize kaydedildi. Artik ögrencilerimiz, daha üst siniflarda isleyecegi dersleri izleyebilir ve fikir sahibi olabilir. Egitim ögretimde her hangi bir sikintimiz olmuyor. Artik yüz yüze egitim yapiyoruz. Önümüzdeki yil, aksi bir durum olmazsa daha da iyi bir egitim ögretim yilina hazirlaniyoruz. Bu yil, egitim ögretim yilinin açilisinin ikinci haftasinda, 30’ncu yilimizi 30 tema ile kutlayacagiz. Bu kutlamalar, yeni gelecek ögrencilerimiz için de Üniversitemizi tanima adina bir firsat olacak.”

“Biz, hocalari olarak ögrencilerimizin duygu ve düsüncelerine olabildigince ulasmaliyiz”

Sözlerinin devaminda PAÜ’nün sosyal imkânlari konusuna deginen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, pandemi etkisinin devam ettigi süreler de dikkate alindiginda 165 ögrenci Toplulugunun 500’e yakin etkinlik yaptigina dikkat çekti. Gelecek yil, bu etkinlik sayilarinin binin üzerine çikacagina olan inancini paylasti. Kutluhan, “Bos zamanlarinin degerlendirmek adina ögrenciler spor tesisi ve spor alanlarindan faydalanabilirler. Ögrencilerimiz sokak basketbol sahasinin arttirilmasini istiyor. Bu konuda da çalismalarimiz olacak. Ders çalisma ve dinlenmeye yönelik yeterli sayida sosyal alanlarimiz mevcut. Bunun yaninda gelecek yil için Erasmus ile yurt disina gönderebilecegimiz ögrenci sayimizi bine çikartabilecek bütçeye sahibiz. Pamukkale Üniversitesi’nin misyonu ‘Üreten Üniversite’ vizyonu ise ‘Üniversite Hayatin Rehberidir’ dedik. Nesil farkindan bahsediliyor. Bu farki kapatacak olan biz hocalardir. Onlarin duygu ve düsüncelerine olabildigince ulasmamiz gerekiyor” dedi.



“Lisans Ögrencisi Katilimli Bilimsel Arastirma Projesi, lisans ögrencilerimizin fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sagliyor”

Programda, fakülte dekanlari fakültelerin egitim ögretim olanaklari ile staj ve kariyer olanaklari konusunda bilgiler verirken, programin sonunda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, staj imkânlari konusunda bilgiler verdi. Aday ögrencilere seslendi. Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Ögrencilerimiz, yüksek lisans ve doktora imkânlarini da soruyorlar. Üniversitemiz, bu konuda da oldukça zengin imkânlara sahip. Lisans Ögrencisi Katilimli Bilimsel Arastirma Projesini özellikle TEKNOFEST’e katilan ögrenci arkadaslara destek olsun diye yaptik. Ancak bir ögrencimiz bir fikrini hocasiyla paylasip destek bilimsel arastirmalari konusunda maddi destek alabilir. Pamukkale Üniversitesi, ögrencisi için tüm imkânlarini sonuna kadar kullanmaktadir. Denizli ihracatta Türkiye’de 8. sirada olan bir sehir. Çok büyük fabrikalarimiz var. Bir ögrencimiz, bir özveri gösterirse mesleki kariyerleri bakimindan buralarda da basarili olabilirler. Kendi kendine ögrenmeyi tesvik eden bir üniversiteyiz. Örnegin, Honaz Meslek Yüksekokulumuzda baslattigimiz proje ile DESIAD ve Üniversitemiz arasinda is birligi yaptik. Bizim burada okuyan ögrencilerimiz, dört dönem ögrenim görüyorlar. Artik bir dönemlerinde sanayide bil fiil görev alacaklar. Böylece ögrencilerimiz bu sürede kendilerini ispat edebilirler. Bu ögrencilerimiz için bir firsat oldugunu düsünüyoruz. Üniversite hastanemiz, tam tesekküllü ve yurt disindan gelen hasta sayisini her geçen yil arttirmaktadir. Bizim için saglik bir temadir. Ancak bunula birlikte tarim da ayri bir temamiz. Ayni zamanda sanayi ile bulusmak da ayri bir temadir. Ilçelerimizde yer alan okullarimiza, ilçelerimiz, kaymakamlarimiz ve belediye baskanlarimiz sahip çikiyorlar. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA