Esinin Silahli Saldirisina Ugrayan Kadin Kurtarilamadi

Gaziantep’te ayrilmak isteyen dini nikahli esi tarafindan vurularak agir yaralanan Hamide Seyh Müslim, hastanede verdigi 12 günlük yasam mücadelesini kaybetti. Ayni saldirida Hamide Seyh Müslim’in engelli kardesi Cemil Seyh Müslim de ölmüs, annesi Zehra Faraç ise agir yaralanmisti.

Esinin Silahli Saldirisina Ugrayan Kadin Kurtarilamadi
Olay, merkez Sahinbey ilçesine bagli Saçakli Mahallesi’nde 22 Temmuz günü sabah saat 05.30 siralarinda yasanmisti. Iddiaya göre, Ümit Dur (38), dini nikahli esi Hamide Seyh Müslim’in kardesi ve annesiyle birlikte kaldigi evi silahla basmisti. Dur, esi Hamide Seyh Müslim, esinin kardesi Cemil Seyh Müslim (23) ile anneleri Zehra Faraç’in (65) üzerine uyuduklari esnada kursun yagdirmisti. Olay sonrasi cani koca Ümit Dur kaçarken, vücuduna isabet eden pompali tüfek saçmalariyla esi, esinin kardesi ve kayinvalidesi agir yaralanmisti.

23 yasindaki genç olay yerinde hayatini kaybetmisti

Ambulansla Ersin Arslan Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilan yaralilardan 23 yasindaki kayinbirader Cemil Seyh Müslim, olay günü doktorlarin tüm müdahalelerine ragmen kurtarilamazken, agir yarali olan es Hamide Seyh Müslim ise 25 Aralik Devlet Hastanesi’nde yogun ünitesinde tedavi altina alinmisti.

Talihsiz kadin 12 günlük yasam savasini kaybetti

Dini nikahli esi tarafindan, annesi ve kardesiyle birlikte yasadigi evi basilarak kursun yagmuruna tutulan ve agir yaralanan Hamide Seyh Müslim ise 12 gündür tedavi gördügü 25 Aralik Devlet Hastanesi’nde yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Esi tarafindan öldürülen Hamide Seyh Müslim’in cansiz bedeni, Gaziantep Adli Tip Kurumu’nda yapilan islemlerinin ardindan defnedilmek üzere yakinlarina teslim edildi.

Cani koca tutuklanmisti

Olay sonrasi kaçan ve Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alinan katil zanlisi Ümit Dur ise çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.

Olayla ilgili sorusturmanin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA