Tavsanli MYO'da Özel Teknikle Ahsap Tablolar Yapildi

Tavsanli Meslek Yüksekokulu ile resim sanatçisi Dilek Kocaman Yilmazer’in ortaklasa yaptiklari proje sonucunda CNC teknolojisi ve boyama islemi birlestirilerek 2,5 metre boyutlu tablolar olusturuldu.

Tavsanli MYO'da Özel Teknikle Ahsap Tablolar Yapildi
Tavsanli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ismet Çelik’in destekleri ile Meslek Yüksekokulu teknik personeli Ismail Savli ve ressam Dilek Kocaman Yilmazer’in yaptiklari çalismada öncelikle CNC frezeleme yöntemiyle ahsap zemin üzerinde figür islemesi yapildi. Daha sonra ahsap zemin üzerinde olusturulan isleme üzerinde boyama yapilarak 2,5 boyutlu tablolar olusturuldu.

Müdür Ismet Çelik, yapilan proje ile teknolojinin ve boyama isleminin bir araya getirildigini, bunun sonucunda görselligi etkili tablolarin olusturuldugunu belirtti.

Tavsanli ilçesinde çok degerli sanatçilarin oldugunu ve üniversite olarak sanatçilarin ve sanatin tanitimina katki saglamak için tüm desteklerini vereceklerini belirten Çelik, proje dolayisiyla sanatçi Dilek Kocaman Yilmazer ve MYO personeli Ismail Savli’yi tebrik etti.

Proje çerçevesinde milli teknolojileri tesvik edip gelistirmek ve insanlari bu alanda bilinçlendirmeyi hedefleyen Teknofest festivalinin afisi 2.5D tablo olarak olusturuldu ve Tavsanli MYO Müdürü Prof. Dr. Ismet Çelik, sanatçi Dilek Kocaman Yilmazer, Tavsanli MYO Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Nur Hosgör ve Tavsanli MYO personeli Ismail Savli tarafindan Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal’a hediye olarak verildi.

Rektör Kazim Uysal, Resim Sanatçisi Dilek Kocaman Yilmazer’e, Tavsanli MYO yönetimine ve personeline böyle bir proje üzerinde çalisarak boyama ve teknolojiyi bir araya getirmelerinden dolayi tebrik etti ve kendisine takdim edilen hediye dolayisiyla emege geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA