Gaziantep'te Halk Yiyecek Büfeleri Hizmet Vermeye Basliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin merkez ilçelere yerlestirdigi halk yiyecek ve ekmek satis büfeleri, 1 ay içinde hizmet vermeye baslayacak.

Gaziantep'te Halk Yiyecek Büfeleri Hizmet Vermeye Basliyor
Gazi sehirlilerin daha ucuz ekmek satin alabilmesi için hayata geçirilen Halk Yiyecek Dagitim Isletmeleri’nden (HAYDI) imalati tamamlanan 50 satis büfesinin 25’i merkez ilçelerde belirlenen noktalara kondu. 17’si Sahinbey, 8’i Sehitkamil’e yerlestirilen büfelerde satis sorumlusu olarak kadinlar da istihdam edilecek.

Büyüksehir Belediyesi bünyesinde kurulacak Ekmek Fabrikasi, imalata hazir hale getirilene kadar Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in katilimiyla imzalanan "Günlük 50 bin Ekmek Üretimi Is Birligi Protokolü" çerçevesinde GAHIB Halicilik ve Dis Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Vedat Topçuoglu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, Serdal Sakir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait makinalari kullanarak ekmek üretecek.

Ekmek fabrikasinin faaliyete geçmesiyle satis büfelerinde francali tipi ekmekler ile köy, eksi mayali, tam bugday unlu, rol, hamburger, tost, kepekli, misir ekmegi gibi çesitlendirilmis ekmekler, glütensiz unla yapilan ürünler ve diger unlu gidalardan olusan birçok ürün de bulunacak.

Öte yandan büfelerde en kisa sürede ekmek satisinin yani sira süt, yogurt, peynir ve yumurta da yer alacak.

Büyüksehir Belediyesi Gaziantep Halk Ekmek Projesi Sorumlusu Ibrahim Yilmaz, proje ile Gaziantep halkinin basta ekmek olmak üzere süt, yogurt, peynir gibi hayvansal ürünlere ucuz ve kaliteli sekilde ulasabilmesini amaçladiklarini söyledi.



Yilmaz, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in talimatlari dogrultusunda öncelikle bir ekmek fabrikasi kurmak için yola çiktiklarina dikkati çekerek, “Sehitkamil ve Sahinbey ilçelerine satis büfelerimizi yerlestiriyoruz. Bu sekilde halkimiza kaliteli ekmegi uygun fiyata sunmayi planliyoruz. Ayni sekilde süt, yogurt, yumurta ve peynir gibi ürünleri de halkimiza bu büfelerde uygun fiyata sunacagiz. Büfelerimiz bir ay içerisinde satisa baslayacak. Tabi biz, fabrika kurulum süreci devam ederken ekmek satislarina beklemeden baslayabilmek için Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in katilimiyla bir protokol imzaladik. Bu çerçevede Milli Egitim Bakanligi’na bagli mesleki ve teknik anadolu liselerinde su anda ekmek üretimiyle ilgili tesislerimizi kurduk. Bu tesislerimizde üretilecek ekmeklerimizi büfelerimiz araciligiyla halkimiza ulastiracagiz” dedi.

Kar amaci gütmeden halka satisi yapilacak ekmek ve diger ürünlerin fiyatlarinin en kisa sürede kamuoyuna duyurulacagini aktaran Yilmaz, “Belediyenin amaci bu satis büfelerinden kar elde etmek olmadigindan var olan piyasadaki satis fiyatlarindan daha uygun olacagini söyleyebiliriz” diye konustu.

Kaynak: İHA